To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

FANATIEK DOCH ONTSPANNEN: Honderd soortendag!

Een succesnummer onder buitenlandse gasten en sinds twee jaar ook te boeken als kleinschalige groepsexcursie: de Honderd soortendag! Tijdens de editie van 2017 scoorden we op ons gemak 111 soorten en in 2018 denderden we daar zelfs ruim overheen met in totaal 124 soorten! 2019 werd nog gekker, met gedurende de twee dagen respectievelijk 134 en 138 soorten en in 2020 en 2021 gingen we zelfs een keer naar 139!! Dat wilt u toch ook eens meemaken??
Een van de uitgangspunten is dat we wel veel willen zien, maar dat het tegelijk ook ontspannend moet zijn; we gaan niet “jagen” en ook geen grote afstanden rijden. Door jaren ervaring met deze excursie blijkt het perfect mogelijk te zijn een ontspannen dag te vogelen en toch verbazingwekkend veel te zien!
U zult merken dat de lijst door de combinatie van een slimme en degelijk voorbereide  route, veel ogen en scherpe gidsen in de loop van de dag snel groeit en dat iedereen steeds fanatieker zal meekijken en meeluisteren om de magische grens te bereiken. Uiteraard moeten de omstandigheden een beetje meewerken voor dergelijke aantallen, maar ook bij minder weer is een mooie dag vrijwel gegarandeerd!
Naast de vele wat algemenere soorten levert een dergelijke dag fanatiek vogels kijken en luisteren ook altijd vele aangename verrassingen op.  Het is per slot van rekening voorjaar: dé tijd waarin je het onverwachte kunt verwachten!  Mochten we ergens verrast worden of in de ban raken van een soort of gebied, dan nemen we daar uiteraard de tijd voor. We hebben een doel voor ogen, maar we verliezen nooit uit het oog dat vogels kijken vooral genieten moet zijn. Mocht het nodig zijn, dan zijn onze gidsen altijd in staat de route aan te passen op de wensen of de omstandigheden.
Wilt u zo’n opwindende dag vogels kijken een keer meemaken of weggeven als cadeau? Boek dan snel; deze excursie is immer populair en snel volgeboekt!

Klik voor het verslag van de editie van 2018 HIER!

Klik voor het verslag van de editie van 2019 HIER!
Klik voor het verslag van de edities van 2021 HIER en HIER

 

 • Wanneer:
  -> Zaterdag 7 mei 2022, 8.30 uur (einde om ongeveer 20 uur)  (VOLGEBOEKT)
  -> Donderdag 12 mei 2022, 8.30 uur (einde om ongeveer 20 uur)  (VOLGEBOEKT)
  -> Woensdag 18 mei 2022, 8.30 uur (einde om ongeveer 20 uur)  (VOLGEBOEKT)
  -> Zaterdag 21 mei 2022, 8.30 uur (einde om ongeveer 20 uur) (VOLGEBOEKT)
  -> Woensdag 8 juni 2022, 8.30 uur (einde om ongeveer 20 uur)  (VOLGEBOEKT)
  -> Maandag 13 juni 2022, 8.30 uur (einde om ongeveer 20 uur) (VOLGEBOEKT)

 • Aantal personen: Maximaal 8

 • Gids: Martijn Bot

 • Startpunt: Van der Valk Drachten

 • Inclusief: Een lange dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's, 21% BTW

 • Verrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

 • Prijs: 85 euro per persoon

 • Praktische informatie: Een telescoop is aanwezig en beschikbaar voor algemeen gebruik. Er zitten korte wandelingen in de excursie. Neem voldoende eten en drinken mee voor de hele dag.
   

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!