top of page

HONDERD SOORTENDAG: "GEWOON" PRIMA

Het is altijd moeilijk kiezen tussen je eigen "kinderen", maar Honderd soortendagen (zowel in voor- als in najaar) behoren toch wel tot mijn favorieten excursies. Lekker lange dagen met een beetje fanatisme zonder dat het jagen wordt vind ik een heel erg leuke manier om de dag door te komen. En jullie gelukkig ook, want de dagen zitten altijd vol en ook dat doet me natuurlijk deugd!

Gisteren vond de derde, wederom volgeboekte en tevens een-na-laatste editie van dit voorjaar plaats en die was wederom prima, leuk en gezellig. De echte zeldzaamheden lieten het wat afweten (we misten bijvoorbeeld de Slangenarend en zagen in de Ezumakeeg, vanwege de ingevallen droogte, geen enkele Steltkluut meer...), maar er viel genoeg te genieten. Zo blunderden we tegen een nest van Kleine bonte specht aan (dat we natuurlijk snel met rust lieten), zagen we Kraanvogels met jongen, sleepten Witwangsterns met snoekjes, kregen we een show van een Fluiter, zagen we een vlinderende Wespendief, troffen we zeker 5 Grauwe klauwieren, stemde de zingende Zomertortel weer eens melancholisch en was de vliegactie van zeer dichtbij van een "gewone" Bruine kiekendief toch memorabel.

Kortom, helemaal niets mis mee! Een daglijst die eindigde op 121 soorten (gehoord en/of gezien, exclusief exoten), een lekker gloeiend hoofd en een mooie vogeldag rijker stonden we om 20.30 weer op de startlocatie. Mensen, hartelijk dank en graag tot de volgende! En hieronder zoals gebruikelijk weer wat willekeurige kiekjes!

Baltsende Wespendief!

En nogmaals

Kleine bonte specht

Kraanvogel met reeds flink groot jong!

Grauwe vliegenvanger

Witwangstern met (volgens mij) een snoekje!

Bruine kiekendief

Nogmaals

Fluiter

Boomkikker

Gevlekte witsnuitlibel

Boomleeuwerik

Havik

Grauwe klauwier

Zoals je een weiland wilt zien: kruidenrijk met orchissen en een paartje Grutto's met twee jongen (waarvan één zichtbaar)

236 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page