top of page

Dagexcursie: Honderd soortendag! (NU 10 EURO KORTING!)

Fanatiek doch ontspannen op zoek naar minimaal honderd vogelsoorten!

Dagexcursie: Honderd soortendag! (NU 10 EURO KORTING!)
Dagexcursie: Honderd soortendag! (NU 10 EURO KORTING!)

Tijd en locatie

27 mei 2024, 08:30 – 20:00

Drachten, Lavendelheide 4, 9202 PD Drachten, Nederland

Over het evenement

Hét succesnummer van onze groepsexcursies: de Honderd soortendag! Het uitgangspunt is dat we wel veel willen zien, maar dat het tegelijk ook ontspannend moet zijn; we gaan niet “jagen” en ook geen grote afstanden rijden. Door jaren ervaring met deze excursie blijkt het perfect mogelijk te zijn een ontspannen dag te vogelen en toch verbazingwekkend veel te zien! U zult merken dat de lijst door de combinatie van een slimme en degelijk voorbereide route, ervaring, veel ogen en scherpe gidsen in de loop van de dag snel groeit en dat iedereen steeds fanatieker zal meekijken en meeluisteren om de magische grens te bereiken. Uiteraard moeten de omstandigheden een beetje meewerken, maar ook bij minder weer is een mooie dag gegarandeerd! Naast de vele wat algemenere soorten levert een dergelijke dag fanatiek vogels kijken en luisteren ook altijd vele aangename verrassingen op. De gebieden die we bezoeken (waarschijnlijk Fochteloërveen, Drents-Friese wold, Zuidlaardermeer en Lauwersmeer) herbergen sowieso meerdere vogels die u niet geregeld zult tegenkomen en/of die landelijk schaars tot zeldzaam zijn. En het is natuurlijk ook nog eens voorjaar: dé tijd waarin je het onverwachte kunt verwachten!  En we willen nogmaals benadrukken: mochten we ergens verrast worden, meer tijd nodig hebben en/of in de ban raken van een soort of gebied, dan nemen we daar uiteraard de tijd voor. We hebben een doel voor ogen, maar we verliezen nooit uit het oog dat vogels kijken vooral ontspanning moet zijn. Mocht het nodig zijn, dan zijn onze gidsen altijd in staat de route aan te passen op de wensen of de omstandigheden. Wilt u zo’n opwindende dag vogels kijken een keer meemaken of weggeven als cadeau? Boek dan snel; deze excursie is immer populair en snel volgeboekt!  

Klik voor het verslag van de editie van 2018 HIER! 

Klik voor het verslag van de editie van 2019 HIER! 

Klik voor het verslag van de edities van 2021 HIER en HIER 

De edities van 2022 staan HIER en HIER en HIER en HIER en HIER en HIER (neem er even de tijd voor, dus ;-)) 

De verslagen van 2023 zijn HIER, HIER en HIER te vinden.

  • Aantal personen: Maximaal 8
  • Gids: Martijn Bot
  • Startpunt: Hotel Van der Valk, Drachten
  • Inclusief: Een lange dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's, 21% BTW
  • Verrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES
  • Prijs: 95 euro per persoon -> NU 85 EURO
  • Praktische informatie: Een telescoop is aanwezig en beschikbaar voor algemeen gebruik. Er zitten korte wandelingen in de excursie. Neem voldoende eten en drinken mee voor de hele dag.

 Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page