Wandelexcursie: Vogels, vlinders en libellen in Fochteloërveen

Het Fochteloërveen is een prachtig, groot en uniek hoogveengebied op de grens van Drenthe en Friesland. De kracht van het gebied zit 'm in de grootte in combinatie met de beperkte toegankelijkheid, waardoor de verschillende soorten de rust en ruimte krijgen die ze nodig hebben. Niet voor niets kozen Kraanvogels dit gebied om Nederland te herkoloniseren en zijn er jaarlijks meerdere Slangenarenden te vinden. Ook broeden er schaarse soorten als Wespendief, Raaf, Zwarte Specht, Grauwe Klauwier en Paap in en rond het gebied.
Naast vogels is ook de lijst van waargenomen libellen en vlinders indrukwekkend. De grootste bijzonderheid is het Veenhooibeestje; deze zeldzame vlinder is in Nederland alleen hier te zien. Tenslotte zijn de drie in Nederland voorkomende slangensoorten (Adder, Gladde Slang en Ringslang) alle bewoner van het gebied.
Vandaag gaan we op zoek naar zo veel mogelijk specialiteiten en dat zullen we vooral wandelend doen. Zowel vanaf de noord- als de zuidkant zijn prachtige, gevarieerde en goed beloopbare wandelingen te maken (steeds 2-4 kilometer lang) die je op zeer mooie en veelbelovende plekken brengen. We zullen in alle rust een aantal routes af gaan en hopen zo aan het eind van de dag thuis te komen met een mooie, lange en zeer gevarieerde lijst aan vogels, libellen, vlinders, reptielen en amfibieën. En los van wat we zien is het gebied zelf ook een genot en zult u vast ook op plekken komen waar u uw ogen uit zult kijken!

 

  • Wanneer: Zaterdag 26 juni 2021. Start 10 uur, einde rond 17 uur. 

  • Aantal personen: Maximaal 10

  • Startplaats: Veenhuizen, exacte locatie volgt

  • Inclusief: Dag wandelen (rustig tempo) op en rond het Fochteloërveen, koffie/thee met stroopwafel, soortenlijst na afloop, 21% BTW

  • Kosten: 59 euro. De verplaatsingen rond het gebied zijn in principe met eigen vervoer. Wilt u echter instappen in de minibus (u wordt dan aan het eind van de dag weer afgezet bij het beginpunt, waar u gratis kunt parkeren), dan is de meerprijs 5 euro per persoon. Geef dat aub aan bij uw boeking.
     

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Info en boeken

Birdingholland.nl

Leverkruid 12, Zuidhorn

info@birdingholland.com
Tel: 06 20423772

  • Facebook Social Icon
  • Black Instagram Icon