top of page
oehoe1
2019-03-24 09.44.27
kortsnavel5
middelste bonte specht 1
zwartespecht2
klebo2_1
ksboom3
24022015-IJsvogel-Kalmthout-4465
Groene Specht
Vuurgoudhaan 1 Alex Bos
levendbarendehagedis201109021
Zwarte Specht_K3_0008-3

LET OP: Dit is een verouderde pagina. Via de HOMEPAGE vind je het actuele excursieaanbod.

Spechten, Oehoe en meer in de Achterhoek

De Achterhoek is een fantastisch mooie regio om te vogelen. Vooral de omgeving van Winterswijk is van een grote schoonheid en variatie en herbergt ook nog eens een groot aantal prachtige vogelsoorten. Vandaag gaan we enkele van deze gebieden bewandelen en hebben daarbij enkele doelsoorten. We hopen daarbij net zo succesvol te zijn als de populaire excursies van de afgelopen jaren!
We gaan eerst en vooral op zoek naar de 5 spechtensoorten die in de Nederlandse bossen te vinden zijn. Nabij Winterswijk bevindt zich een bosgebied dat daar zeer kansrijk  voor is. Ons bezoek staat gepland op een moment waarop  de vogels normaal gesproken zeer vocaal en actief zijn en wanneer de omstandigheden enigszins meewerken hebben we een grote kans om alle vijf de soorten in de kijker te krijgen: Grote- Middelste- en Kleine Bonte alsmede Zwarte- en Groene Specht. Verder broeden hier ook mooie soorten als Appelvink, Kortsnavelboomkruiper, Goudvink, Glanskop en dankzij het meanderende riviertje de Slinge zijn ook Grote Gele Kwikstaart en IJsvogel hier te verwachten. Daarnaast is het bos ook landschappelijk gezien zeer de moeite waard; wat ons betreft is dit een van de mooiste bossen van ons land!
’s Middags verplaatsen we ons naar een broedlocatie voor Oehoe en hopen we deze reusachtige uilensoort te kunnen bekijken nabij zijn/haar broedplaats. We sluiten de dag na wederom een korte verplaatsing af met een laatste wandeling in een hoogveengebied, waar we op zoek gaan naar zowel vogels (eerste Blauwborsten, Klapekster of wellicht zelfs Kraanvogel of Rode Wouw) als specialiteiten als Levendbarende Hagedis, en Grote vos (een zeldzame vlinder).

Kijk voor een verslag van de editie van 2019 HIER!
En het verhaal van 2020 vindt u HIER!

De edities van 2022 staan HIER en HIER!
Het verslag van 2023 staat HIER!
 

  • Wanneer:

  • Startpunt: Winterswijk (exacte locatie volgt)                

  • Aantal personen: Maximaal 10

  • Prijs: 65 euro per persoon

  • Inclusief:  Dag vogels kijken onder leiding van een gids, koffie/thee met koek, gebruik van optiek, digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW   

  • Verrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES        

  • Exclusief: Vervoer (we rijden slechts korte afstanden en proberen daarbij zo veel mogelijk te carpoolen)

    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page