top of page

Minibusexcursie: Kraanvogelfestijn in Diepholz!

Kraanvogels behoren tot de meest indrukwekkende vogelsoorten van Europa. We hebben het voorrecht om in Nederland inmiddels een populatie te kunnen bezoeken, dus een ieder die de soort een keer wil zien kan al met ons mee en heeft dan een zeer goede kans. Maar er is natuurlijk redelijk dichtbij "huis" een plek die je de kans biedt om niet enkele tientallen (zoals in Nederland) maar vele DUIZENDEN vogels te zien en te horen! Diepholz is die plek en op veler verzoek gaan wij dagexcursie aanbieden naar het gebied. We kiezen bewust voor doordeweekse dagen, omdat het weekend in het gebied behoorlijk druk kan zijn, wat z'n weerslag heeft op de aantallen vogels, de fotomogelijkheden en de beleving.

Na twee geslaagde voorbereidingsdagen in 2021(zie HIER en HIER) en vier volgeboekte en succesvolle excursies in 2022 gaan we ook in 2023 meermaals de grens over. Deze bestemming heeft bewezen prima in een dagje te bezoeken te zijn. Tegen het middaguur komen we in het gebied aan, waarna we ons enkele uren gaan onderdompelen in het Kraanvogelgeweld op verschillende akkers en ruige stukken land. De exacte route staat niet vast; we laten ons leiden door waar de vogels op dat moment uithangen en waar de beste waarnemings- en fotomogelijkheden zijn. Tussendoor houden we uiteraard de ogen ook open voor andere leuke soorten in het gebied, waarbij we een reële kans hebben op bijvoorbeeld Rode wouw, Patrijs, Klapekster en Zeearend. Een uur voor zonsondergang verplaatsen we ons naar het veengebied waar zo goed als alle Kraanvogels (én ganzen!) uit de wijde omtrek komen slapen. We kennen een strategische plek waar we prachtig staan om de vogels op te wachten. Hier verwachten we een visueel en auditief schouwspel dat gegarandeerd kippenvel bezorgt en dat u niet snel zult vergeten!
De Kraanvogeltrek mag gerust tot de meest spectaculaire vogelfenomenen van Noordwest-Europa worden gerekend en tijdens deze dag maakt u er voor even deel van uit!

Het verslag van de excursies van 2022 vindt u HIER!
 

 • Wanneer:
  - Maandag 30 oktober 2023, 10 uur (terug om ongeveer 20.30 uur)  (VOLGEBOEKT)
  - Dinsdag 31 oktober 2023, 10 uur (terug om ongeveer 20.30 uur)  (VOLGEBOEKT)
  - Donderdag 2 november 2023, 10 uur (terug om ongeveer 20.30 uur)  (VOLGEBOEKT)
  - Vrijdag 3 november 2023, 10 uur (terug om ongeveer 20.30 uur)  (VOLGEBOEKT)

 • Aantal personen: Maximaal 8 

 • Gids: Martijn Bot

 • Startpunt: Van der Valk Emmen (langs de A37)

 • Inclusief: Excursie per minibus, gebruik van optiek (aangeboden door Foto Sipkes), koffie/thee en een stroopwafel, digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Prijs: 95 euro per persoon

 • Praktische informatie: Vanaf het verzamelpunt rijden we in ongeveer 2 uur naar Diepholz. Zorg voor de juiste documenten om de grens te mogen passeren. Er zitten niet veel wandelingen in het programma, we verkennen het gebied per minibus. Er zullen ruimschoots mogelijkheden zijn om te fotograferen. Om de terugweg stoppen we  ergens voor een "snelle hap".
   

 • Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!
   

bottom of page