top of page

ONTSPANNEN DOCH FANATIEK: Honderd soortendag, de najaarseditie!

Na inmiddels vele zeer succesvolle edities in het voorjaar hebben we sinds vorig jaar deze geweldige en gevarieerde vogeldag ook in het najaar op de kalender staan. En dat ook najaarsedities fantastisch zijn, hebben de eerste edities in 2020, 2021 en 2022 wel bewezen. Lees daarvoor even de verslagen terug op het BLOG.

Het recept blijft overigens hetzelfde: een dag lang ontspannen doch fanatiek langs de beste en mooiste vogelgebieden van Noord-Nederland met als ultiem doel een daglijst van minimaal honderd waargenomen vogelsoorten. Daarbij gaan we absoluut niet haasten en scheuren; daar is vogels kijken niet voor bedoeld. We doen rustig aan, genieten van de prachtige vogelgebieden die het noorden rijk is, maar hebben ondertussen natuurlijk wel een doel! Door middel van een slimme route langs verschillende habitats en met een schuin oog op actuele waarnemingen gaan we proberen uiteindelijk de honderd te halen en het liefst te overtreffen, waarbij deze tijd van het jaar natuurlijk ook zo maar een leuk rijtje schaarse of zeldzame soorten kan opleveren. De najaarstrek is immers in volle gang en levert niet zelden spectaculaire verrassingen op, iets waar de gids van de dag de hele dag meer dan scherp op zal zijn! Daarnaast zal het soortenspectrum in het najaar natuurlijk behoorlijk anders zijn dan in het voorjaar, dus mensen die de mei-editie al eens hebben beleefd kunnen gerust nog eens mee; de dag zal, ondanks dezelfde insteek en opzet, zeker behoorlijk anders verlopen!

Stap dus in onze minibus en ga mee op deze altijd spannende en enerverende vogelervaring in de meest vogelrijke en afwisselende regio van Nederland!

Kijk voor een verslag van de editie van 2020 HIER!
Een verslag van 2021 is HIER terug te lezen!
HIER een verslag van één van de edities van 2022

 

 • Data:
  - Zaterdag 26 augustus 2023, 8.30 uur, einde om ongeveer 19.00 uur  (VOLGEBOEKT)
  - Vrijdag 8 september 2023, 8.30 uur, einde om ongeveer 19.00 uur  (nog 2 plekken beschikbaar)
  - Zondag 10 september 2023, 8.30 uur, einde om ongeveer 19.00 uur  (nog 6 plekken beschikbaar)

 • Aantal personen: Maximaal 8

 • Gidsen: Martijn Bot

 • Startpunt: Hotel Van der Valk, Drachten

 • Inclusief: Een lange dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, drankje en snack in de middag, gebruik van optiek en vogelboeken, een digitaal verslag met foto's, 21% BTW

 • Verrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

 • Prijs: 89 euro per persoon

 • Praktische informatie: Een telescoop is aanwezig en beschikbaar voor algemeen gebruik. Er zitten korte wandelingen in de excursie. Neem voldoende eten en drinken mee voor de hele dag.

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page