top of page

Minibusexcursie: Kraanvogelfestijn in Diepholz

Heerlijk dagje Kraanvogels kijken en fotograferen op deze hotspot net over de grens in Duitsland!

Minibusexcursie: Kraanvogelfestijn in Diepholz
Minibusexcursie: Kraanvogelfestijn in Diepholz

Tijd en locatie

4 andere datums

28 okt 2024, 10:00 – 20:00

Hotel van der Valk Emmen (langs A37), Verlengde Herendijk 50, 7833 JD Nieuw-Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Kraanvogels behoren tot de meest indrukwekkende vogelsoorten van Europa. We hebben het voorrecht om in Nederland inmiddels een populatie te kunnen bezoeken, dus een ieder die de soort een keer wil zien kan al met ons mee en heeft dan een zeer goede kans. Maar er is natuurlijk redelijk dichtbij "huis" een plek die je de kans biedt om niet enkele tientallen (zoals in Nederland) maar vele DUIZENDEN vogels te zien en te horen! Diepholz is die plek en op veler verzoek gaan wij dagexcursie aanbieden naar het gebied. We kiezen bewust voor doordeweekse dagen, omdat het weekend in het gebied behoorlijk druk kan zijn, wat z'n weerslag heeft op de aantallen vogels, de fotomogelijkheden en de beleving.

Na twee geslaagde voorbereidingsdagen in 2021(zie HIER en HIER) en vier volgeboekte en succesvolle excursies in 2022 en 2023 gaan we ook in 2024 meermaals de grens over. Deze bestemming heeft bewezen prima in een dagje te bezoeken te zijn. Tegen het middaguur komen we in het gebied aan, waarna we ons enkele uren gaan onderdompelen in het Kraanvogelgeweld op verschillende akkers en ruige stukken land. De exacte route staat niet vast; we laten ons leiden door waar de vogels op dat moment uithangen en waar de beste waarnemings- en fotomogelijkheden zijn. Tussendoor houden we uiteraard de ogen ook open voor andere leuke soorten in het gebied, waarbij we een reële kans hebben op bijvoorbeeld Rode wouw, Patrijs, Klapekster en Zeearend. Een uur voor zonsondergang verplaatsen we ons naar een strategische locatie waar zo goed als alle Kraanvogels (én ganzen!) uit de wijde omtrek komen slapen. Hier verwachten we een visueel en auditief schouwspel dat gegarandeerd kippenvel bezorgt en dat u niet snel zult vergeten! De Kraanvogeltrek mag gerust tot de meest spectaculaire vogelfenomenen van Noordwest-Europa worden gerekend en tijdens deze dag maakt u er voor even deel van uit!

Het verslag van de excursies van 2022 vindt u HIER! Het verslag van 2023 staat HIER!

  • Aantal personen: Maximaal 8
  • Gids: Martijn Bot
  • Startpunt: Van der Valk Emmen (langs de A37)
  • Inclusief: Excursie per minibus, gebruik van optiek (aangeboden door Foto Sipkes), koffie/thee en koek, digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW
  • Prijs: 99 euro per persoon
  • Praktische informatie: Vanaf het verzamelpunt rijden we in ongeveer 2 uur naar Diepholz. Er zitten niet veel wandelingen in het programma, we verkennen het gebied per minibus. Er zullen ruimschoots mogelijkheden zijn om te fotograferen. Om de terugweg stoppen we  ergens voor een "snelle hap".
  • Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

  • Kraanvogelfestijn Diepholz

    € 99,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page