top of page

ZEEAREND DOOR DE HAREN (NOU JA, BIJNA DAN) EN WAT ANDERE PLAATJES!

Zeearenden wennen nooit, zijn het vlaggenschip van de Oostvaardersplassen en dé perfecte ambassadeur voor het beginnend vogelaarschap. Als je niet verrukt raakt door een Zeearend, dan kun je wellicht beter een andere hobby zoeken.

Afgelopen dinsdag had ik weer eens het voorrecht met 2 x 10 "instappers" de Oostvaardersplassen in te mogen. Het zijn (bijna) allen mensen die via een cadeaubon van Belevenissen.nl of Doenkado.nl voor het eerst "echt" (maar wat is "echt"; een haast filosofische kwestie die voor hier en nu even te veel van het goede is) in aanraking komen met vogels, verrekijkers en meerdere uren met dat doel buiten zijn.

En de ambassadeurs waren van de partij en deden hun best! In de middag deden ze zelfs zo goed hun best dat zelfs ik, die inmiddels wellicht vier cijfers nodig heeft om het aantal Zeearendwaarnemingen te tellen, danig onder de indruk huiswaarts keerde. We voelden bijna letterlijk de wind van de vleugels door onze haren en zagen op een bepaald moment zeven exemplaren bij elkaar en even later nog eens vier, waaronder twee volwassen vogels, die roepend de zojuist gevangen prooi probeerden te beschermen tegen enkele rovende jongelingen. Ook de ochtendgroep kreeg groepjes Zeearenden alsmede twee rustende exemplaren, zij het wel op wat grotere afstand. Voeg daar het heerlijke weer en flink wat andere, leuke waarnemingen bij (o.a. Blauwborst en zeker 6 Steltkluten, toch ook niet misselijk) en u begrijpt dat er vast weer wat zieltjes gewonnen zijn voor de leukste hobby ter wereld!

Hieronder heel veel Zeearenden maar ook wat andere leukerds van de dag! Inmiddels zijn er ook weer dagexcursies toegevoegd voor niet-bonhouders, waarbij we ook op zoek gaan naar kwalitatieve en kwantitatieve ontmoetingen met de roofvogel der roofvogels. Inschrijven (voor u zelf of als origineel cadeau) kan inmiddels, ondanks dat het nog even duurt.

Één van de vele jonge Zeearenden!

Onvolwassen Zeearend

Onvolwassen Zeearend

Onvolwassen Zeearend.

Volwassen Zeearend

Zeearend met (waarschijnlijk) een Krakeend als prooi...

...en enkele jonge vogels wilde die wel graag hebben!

Een jonge Zeearend met zender op de rug

Hier wat beter te zien.

Dezelfde vogel

Weer een prooiaanval.

En weer...Wat roepen de twee volwassen vogels elkaar hier toe...?

And now for something completely different: derde kalenderjaar Zwartkopmeeuw!

Parende Steltkluten

Leuk! Kluten en Steltkluten!

Wel netjes dat de Steltkluten even de andere kant op kijken ;-)

Steltkluut

Blauwborst

Blauwborst

Mooie, lichte Buizerd

Cetti's zanger

Edelhert

Sperwer, vlak voor een duikvlucht op een zangvogel!

Dit gevecht tussen twee Nijlganzen duurde minuten, waarbij de verliezer uiteindelijk meer dood dan levend afdroop (letterlijk)

239 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page