top of page

WINTERWADDENVAARTOCHT: ZON, BLAUWE LUCHT EN DE EERSTE ROZIGE HOOFDEN VAN HET VOORJAAR!

De planning van de inmiddels klassieke wintervaarexcursie op de Waddenzee kon echt niet beter (wij sparen kosten noch moeite voor onze gasten, u ziet het ;-)). Voor het eerst in weken stond de wind afgelopen zaterdag afgesteld op standje zwak en verscheen er een haast bevreemdend, strak blauw tapijt boven ons hoofd. Het leek na weken vol overmatige neerslag en niet aflatende wind ineens wel lente toen we met een volle groep tussen de Harlinger pieren de Waddenzee op voeren. Door omstandigheden konden we niet beschikken over de Jacob Kien, maar voeren we, onder de vertrouwde en zorgzame leiding van schipper Renzo en gastvrouw Henrieke, uit aan boord van het gemoedelijke "oudje", de Ome Cor. Het werd een dag vitamine D tanken en vooral eenden kijken en fotograferen. Ondanks dat de "tussenstukken" wat leger waren dan met name ik hoopte (na een dermate turbulente periode verwacht je toch wat onverwachte aanwaaiers) en de indrukwekkende tapijten Toppers zoals we die in afgelopen jaren wel tegen kwamen wat ontbraken, bleef er nog genoeg te genieten over. Langs de Dam zaten vooral veel Eiders en fotogenieke Wulpen en rondom Kornwerderzand zagen we alle leuke eenden die je verwacht in deze tijd van het jaar: Natuurlijk nog steeds vele Toppers, maar ook Grote- en Middelste zaagbekken, Brilduikers, Nonnetjes en meer Eiders, stuk voor stuk een lust voor het oog. Verder kwamen we als noemenswaardige soorten nog o.a. Zeekoet, Pontische meeuw, Drieteenmeeuw, Kanoeten en Paarse strandlopers tegen.

Hieronder een serie foto's van de dag en mocht u er wel voor voelen om ook eens, volledig verzorgd en aan boord van een eigen scheepje, mee te gaan de Waddenzee op: De najaarseditie richting Vlieland, inclusief een wandeling op het eiland, staat inmiddels online!

Grote zaagbek man

Grote zaagbek, vrouw

Wulp, man

Eider man

Aalscholvers. Het zijn toch écht wel mooie vogels, zeker in deze tijd van het jaar!

Toppers

Nonnetje

Derde kalenderjaar Pontische meeuw

Middelste zaagbek

Paartje Grote zaagbek

Kanoeten

Toppers

Eider

Drieteenmeeuw

Brilduikers

Grote zaagbekken

Kleine mantelmeeuw (Fréderique Harmsze)

Wulp

Smienten, Steenlopers en Paarse strandlopers

Toppers voor de "nieuwe" Afsluitdijk

Grote zaagbekken

Wulp

Toppers

Eider

Man Topper

Wulp

141 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Frederique Harmsze
Frederique Harmsze
Mar 01, 2022

Wij vonden inderdaad dat we wel degelijk van alles gezien hebben :-) Weliswaar maar een paar echte zeldzaamheden, maar genoeg vogels die we toch ook niet dagelijks zien en vooral: we konden ze zo mooi zien! In de zon, vaak niet al te ver, terwijl ze leuk bezig waren met rondscharrelen, ruzie maken, drogen, wild over het water rennen en opvliegen... Leuk tegen een achtergrond van de Waddenzee, de skyline van Harlingen en de vernieuwde Afsluitdijk. En ook nog eens goed verzorgd en gezellig. Echt een aanrader hoor!

Like
bottom of page