sperwergrasmus201010021
rozespreeuw201501171
grijzezeehond
noordsestern
Grote-Stern_PG4I1315-MB
4K1A9214
22112015-Holwerd-Kluut-4960
Kluut_DSC2907-MB
grauwevlieg
Dwergstern_DSC3421-MB
dwergmeeuw Alex Bos
blauwekiek
Velduil 3
Oeverpieper - Corstiaan Beeke
roodkeel201602141
Smelleken
Grote gele kwikstaart 1 Alex Bos
Sneeuwgors
tuinfluiter201608172
bontevlieg201608172
dwerggors201701301kopie

All inclusive Waddenvaartocht en wandelen op Vlieland: de najaarseditie!

We varen al jaren in de winter en in het voorjaar, maar dit jaar gaan we voor het eerst in jaren ook in het najaar. En dat is natuurlijk niet voor niets! Het najaar op de Wadden is niet alleen qua sfeer één van de mooiste tijden van het jaar, ook qua soorten en variatie is het nu fantastisch! Boven het wad trekken zeevogels, steltlopers, ganzen, eenden sterns en meeuwen in grote aantallen door (en zie je dus zowel adulte als jonge vogels), is er kans op een leuke zeevogel en op Vlieland is het vogeltechnisch absoluut hoogseizoen: vooral vele soorten zangvogels zijn te verwachten, waarbij je altijd rekening moet houden met iets volslagen onverwachts: Vlieland is een magneet voor zeldzaamheden!
We vertrekken in de ochtend vanuit Harlingen richting Vlieland. In ons eigen tempo en waar nodig met wat tussenstops varen we aan boord van het gemoedelijke scheepje "Jacob Kien" over dit werelderfgoedgebied. Eenmaal op Vlieland maken we een stevige wandeling door het dorp, naar de vuurtoren en op de oostpunt op zoek naar doortrekkende zangvogels en hopend op een leuke zeldzaamheid. Zou het lukken een Sperwergrasmus, Roze Spreeuw, Dwerggors of iets anders leuks in de kijker te krijgen? Het wordt hoe dan ook spannend en leuk! In de loop van de middag varen we terug en genieten we nogmaals van de weidsheid en de schoonheid van onze enige wildernis: de Waddenzee.
De bemanning van Ome Cor zorgt voor koffie/thee, hapjes en lunch, dus u hoeft slechts uw verrekijker en camera mee te nemen!

 

Summary in English: Another all inclusive boat trip (so including lunch, snacks, drinks etc.) at the Unesco World Heritage site of the Wadden Sea. We will be sailing to the beautiful island of Vlieland where we will make a walk on the eastern tip of the island and to the lighthouse in search of autumn passerines. On our way back to Harlingen we will go where the birds are and there will be enough time to enjoy all the specialties (waders, gulls, terns, wildfowl etc.) of the area.
 

  • Wanneer: Zaterdag 11 september 2021, 9.00 uur (einde om ongeveer 18.30 uur). Tijdstippen enigszins onder voorbehoud en afhankelijk van de getijden

  • Aantal personen: Maximaal 12  (VOLGEBOEKT)

  • Startpunten: Harlingen Haven

  • Inclusief: Een boottocht over de Waddenzee onder begeleiding van een gids, lunch (broodjes, soep, koffie/thee), alle hapjes en drankjes, wandeltocht over (de oostpunt van) Vlieland, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

  • Prijs: 109 euro per persoon -> LAST MINUTE: 99 euro

  • Praktische informatie: Zorg voor genoeg warme en waterdichte kleding. Bij te veel wind gaat de tocht niet door.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!