top of page

All inclusive Waddenvaartocht en wandelen op Vlieland: de najaarseditie!

Het najaar op de Wadden is niet alleen qua sfeer één van de mooiste tijden van het jaar, ook qua soorten en variatie is het fantastisch! Boven het wad trekken zeevogels, steltlopers, ganzen, eenden sterns en meeuwen in grote aantallen door (en zie je dus zowel adulte als jonge vogels), er is kans op een leuke zeevogel en op Vlieland is het vogeltechnisch absoluut hoogseizoen: vooral vele soorten zangvogels zijn te verwachten, waarbij je altijd rekening moet houden met iets volslagen onverwachts: Vlieland is een magneet voor zeldzaamheden!
We vertrekken in de ochtend vanuit Harlingen richting Vlieland. In ons eigen tempo en waar nodig met wat tussenstops varen we aan boord van het gemoedelijke scheepje "Jacob Kien" over dit werelderfgoedgebied. In voorgaande edities zijn we zoals gezegd op de route wel eens leuke zeevogels tegen gekomen, zeker wanneer de wind aanlandig was in de dagen voor de excursie. Ligt er voor ons dit jaar weer een Vaal stormvogeltje of een jager in het verschiet?
Eenmaal op Vlieland maken we een stevige wandeling door het dorp, naar de vuurtoren en op de oostpunt op zoek naar doortrekkende zangvogels en natuurlijk altijd hopend op een leuke zeldzaamheid. Het wordt hoe dan ook spannend en leuk, want naast ons zullen er her en der ook andere vogelaars op het eiland rondlopen en ook zij zouden ons zo maar op het spoor van een schaarse soort kunnen zetten!
In de loop van de middag varen we terug en genieten we nogmaals van de weidsheid en de schoonheid van onze enige wildernis: de Waddenzee.
Kapitein Renzo en gastvrouw Henrieke zorgen voor koffie/thee, hapjes en lunch, dus u hoeft slechts uw verrekijker en camera mee te nemen!

 

  • Wanneer: Vrijdag 4 oktober 2024, 9.00 uur (einde om ongeveer 18.30 uur). Tijdstippen enigszins onder voorbehoud en afhankelijk van de getijden

  • Aantal personen: Maximaal 12  (Nog 10 plekken beschikbaar)

  • Startpunten: Harlingen Haven

  • Inclusief: Een boottocht over de Waddenzee onder begeleiding van een gids, lunch (broodjes, soep, koffie/thee), alle hapjes en drankjes, wandeltocht over (de oostpunt van) Vlieland, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

  • Prijs: 115 euro per persoon

  • Praktische informatie: Zorg voor genoeg warme en waterdichte kleding. Bij te veel wind gaat de tocht niet door.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page