top of page

WIELEWALENEXCURSIE: WE LATEN DE GENERALE REPETITIE VOLGEND JAAR WEG ;-)

Op Facebook ("like" www.facebook.com/birdingholland.nl even als je dat nog niet hebt gedaan) postten we vorige week foto's van de generale repetitie van de Wielewalenexcursie in nationaal park Lauwersmeer. Het is een goede gewoonte van ons dat we als het maar enigszins mogelijk is we alle dagexcursie ervoor even "voorlopen" om te zien waar de vogels zitten en hoe het gebied erbij ligt. Welnu, die generale was zo spectaculair dat me (Martijn) al een beetje een angstig voorgevoel bekroop ;-) Welnu, laten we positief beginnen: iedereen heeft meerdere Wielewalen gezien en we hebben ze eigenlijk constant zingend om ons heen gehad. Alleen... een foto is voor de meeste vogelaars tegenwoordig een tweede doel. En juist dat aspect schoot bleek lastiger dan verwacht en zeker behoorlijk dan enkele dagen eerder. We zagen de vogels vaak kort, uit lastige hoeken (de autofocus houdt niet van weelderige begroeiing) of overvliegend tussen twee populierenpercelen. Het resultaat was dan ook dat de meeste fotografen het moesten doen met gele stipjes en ook ik kwam niet verder dan dit:

Nou ja, volgend jaar beter (de snel volgeboekte excursie staat inmiddels weer online), hopen we. Omdat we toch vooral bezig waren met de Wielewalen waren de bijvangsten van vandaag ook redelijk beperkt. Enkele Grauwe Vliegenvangers, Koekoeken, Gekraagde Roodstaarten, een Boompieper, Bos- en Groenpootruiters (bij een plasje onderweg) en meerdere rondvliegende Glassnijders (libellen) waren leuk, twee Appelvinken die zich (voor Appelvinken) goed lieten bekijken waren toch wel een tweede hoogtepunt. Al met al hoop je vooraf op iets meer, iets beter en iets langer, maar laten we maar weer eens eindigen met een dik cliché: de natuur laat zich niet regisseren en dat is maar goed ook! Maar die generale repetitie laten we volgend jaar gewoon weg ;-)


Rustig foeragerende Appelvinken; dat gebeurt niet al te vaak!

Glassnijder. Deze vroegste van de "grote libellen" heet in het Engels Hairy Dragonfly. Zie de donzige haartjes op zowel achterlijf als borststuk, die de naam verklaren.


101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page