top of page

VAREN EN WANDELEN IN DE WEERRIBBEN/WIEDEN: HET GEBIED OP HAAR BEST!

Door een combinatie van een Pinksterkampeerweekend en een vijfdaagse Helgoland (waar ik me nu nog steeds bevind, overigens) en de respectievelijk daarbij behorende vrijheid en drukke werkzaamheden, is het blog van de excursie naar de Weerribben/Wieden er een beetje bij in geschoten.

Nu kan er eerlijk gezegd ook geen machtig en groots verhaal over worden geschreven, maar dat houdt dan weer niet in dat het tegenviel of mager was. Alles behalve dat, eigenlijk. Goed, qua vogels was het niet bepaald een dag vol verrassingen. We kregen wat we min of meer konden verwachten en dat is al prima: Wielewalen, Purperreigers, Zwarte sterns, Spotvogels, Koereigers, Havik, Baardmannen, Snorren, Sprinkhaanzangers, Groenpootruiters en tal van andere rietsoorten waren van de partij en lieten zich vaak goed zien en/of horen. Maar de grootste zegen, het grootste genot was het weer! Het was heerlijk warm en zonnig, waardoor het gebied zich van z'n allerbeste kant kon laten zien. Zowel tijdens de schitterende vaartocht als tijdens de wandelingen was het genieten van dit unieke stukje Nederland en vlogen er dus ook volop libellen en in mindere mate vlinders. Dat is echt wel een toegevoegde waarde op een dergelijke dag en bracht een aantal leuke extraatjes: Sierlijke- en Gevlekte witsnuitlibellen, Bruine korenbouten, Glassnijders, Vroege glazenmakers, Grote roodoogjuffers en nog wat andere soorten waren een leuke aanvulling op het wandel- en vaarplezier. Het insect van de dag was wat mij betreft de Zilveren maan, die zich vanuit het bootje in vol ornaat aan iedereen toonde en zich van alle kanten liet fotograferen!

Kortom, het was simpelweg een heerlijke dag buiten en ik dank de enthousiaste deelnemers voor hun aanwezigheid! Hieronder een selectie foto's van de dag. Voor de volgende editie van vrijdag 9 juni is trouwens nog een laatste plek vrij!

Koereiger (Duco Luijt)

Varen, varen (Fréderique Harmsze)

Weerribben (Fréderique Harmsze)

Purperreiger

Sierlijke witsnuitlibel

Zilveren maan!


Zilveren maan

Blauwe breedscheenjuffer

Grote roodoogjuffers (Fréderique Harmsze)

Foto: Mark Nijland

Foto: Mark Nijland

Foto: Mark Nijland

Viervlek, vorm praenubila

Smaragdlibel

Zwarte stern

Purperreiger

Lepelaar

Koekoek

Tropische verrassing van de dag: Mandarijneend ;-)


Zilveren manen, lees hieronder.

Ik was op de dag van de excursie al in het gebied aan het camperen met het gezin. De dag erna maakten we ergens anders een wandeling en troffen we zeker 15 (!) Koninginnepages en even zo veel Zilveren manen. Plekje voor de/een volgende keer, dus!

167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page