top of page

TWEE KOELE PRIVÉ-EXCURSIES IN HET MOOIE NOORDEN!

Afgelopen dinsdag en woensdag stonden in het teken van twee privé-excursies, beide keren een verzilvering van een origineel cadeau (leuk idee, toch?). Toevallig (of niet) speelden beide excursies zich min of meer in dezelfde gebieden af: Drents-Friese wold, Fochteloërveen en de Onlanden, drie pareltjes die nu al mooi zijn en de komende maanden alleen nog maar rijker worden.

Beide dagen werden wel enigszins bepaald door de erg koude wind en daarmee samenhangende buiigheid op z'n tijd, maar uiteindelijk mocht dat de pret natuurlijk niet drukken. Het waren erg gezellige excursies die ook nog eens meerdere leuke soorten opleverden. In willekeurige volgorden en niet per se per dag gerangschikt stonden we oog in oog met o.a. Kraanvogel, Zeearend, Boomvalk, Kleine barmsijs, Zwarte- en Groene specht, Koereiger, Draaihals, Steltkluut, Roodhalsfuut, Blauwborst, Geelgors, Zomertaling, Roerdomp, Wilde zwaan, Appelvink, Geoorde fuut, Havik, Beflijster en tal van andere leuke (voorjaars)soorten.

Hier een serie plaatjes van de afgelopen twee dagen, waarin echter ook twee annuleringen binnenkwamen voor twee van de vogelweekenden in mei. Er is dus ineens weer plek op zowel de 150 soortentweedaagse (met hotelovernachting) en het weekend Groninger hoogtepunten (ook met overnachting) . Mocht u zin hebben in een leuk meerdaags, noordelijk vogeluitje op korte termijn, reserveer dan snel en wees van harte welkom!

En weer zagen we een Draaihals, maar daar zie je er nooit genoeg van!

Geoorde fuut op nest

Dit is een soort die ik echt maar heel weinig (goed) zie: Kleine barmsijs! Op dinsdag zagen we er een stuk of 10, op woensdag zowaar ruim 30!

Steltkluut

Koereigers

Kraanvogels

Beflijster; één van drie exemplaren!

Blauwborst

Putter

Mooie, goudgele Tapuit

Een lichtere Tapuit

Één van wat twee Roodhalsfuten bleken te zijn! We zagen ze op beide dagen.

Veldleeuwerik, achtervolgd door een fitis.

Wilde zwanen

Twee Tapuiten en een Roodborsttapuit

Lepelaar

Kraanvogels

Kleine barmsijzen

Draaihals

Buizerd met nestmateriaal

Appelvink zoals je ze vaak maximaal ziet...

186 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page