top of page

FANATIEK DOCH ONTSPANNEN - 150 soortenweekend!

Al jaren zijn onze Honderd soortendagen zeer populair en tevens zeer succesvol. Deze dagexcursies blijven we natuurlijk uitvoeren, maar we horen vaak dat deze dagen naar meer smaken. U vraagt, wij draaien, natuurlijk, dus hier is de XL-versie van de dagexcursie: een vogeltweedaagse op zoek naar in totaal minimaal 150 soorten! Een geweldige uitdaging voor ons als gidsen, maar die uitdaging gaan we natuurlijk graag aan!

Omdat we nu twee dagen hebben, kunnen we het iets rustiger aan doen en gunnen we de gebieden die we toch al bezochten op de dagexcursies iets meer tijd. Dat gaat zeker meer soorten opleveren en biedt ons daarnaast de mogelijkheid om een leuke soort die eventueel net buiten de geplande route wordt gevonden (er zijn in deze periode veel vogelaars op pad en dat levert veel op!) ook mee te pikken. Degene die onze Honderd soortendagen hebben meegemaakt kennen het principe en de opzet: we bezoeken enkele van de beste vogelgebieden van Noord-Nederland, die relatief dichtbij elkaar liggen. Door die verschillende habitats te combineren, kun je in korte tijd bijzonder veel soorten tegenkomen zonder te hoeven racen (want dat doen we niet; het blijft altijd ontspannen). Tijdens dit weekend wordt de opzet niet anders, dus we komen o.a. in gebieden als Drents-Friese Wold, Fochteloërveen, Zuidlaardermeer en Lauwersmeer. En natuurlijk pakken we, wanneer de waarnemingen daarom vragen, nog wat andere gebieden mee.
De eerste dag zullen we in principe vooral de binnenlandgebieden aandoen (deze dag zal iets langer zijn dan een gemiddeld), op de tweede gaan we richting de kust. Mochten waarnemingen of omstandigheden echter vragen om een andere volgorde of route, dan kan e.e.a. ter plekke worden aangepast; alles om een optimaal vogelweekend te garanderen!

Wanneer we na twee dagen afscheid nemen, zullen we met spanning een blik op Obsmapp, en dan vooral de soortenteller, werpen. Gaan we dit jaar de 150 wel halen?? Één ding staat sowieso als een paal boven water: Het wordt een heerlijke en ontspannen vogeltweedaagse in de mooiste gebieden van Noord-Nederland in de mooiste tijd van het jaar!

Lees het verslag van de editie van 2023 HIER!

 • Wanneer:
  - Editie 1: Zaterdag 11 mei (start 9.00 uur) en zondag 12 mei 2024 (einde ongeveer 17.30 uur)  (VOLGEBOEKT)
  - Editie 2: Vrijdag 17 mei (start 9.00 uur) en zaterdag 18 mei 2024 (einde ongeveer 17.30 uur)   (VOLGEBOEKT)

 • Aantal personen: Maximaal 8

 • Start- en eindpunt: Zuidhorn (Gratis parkeren)

 • Inclusief: Twee dagen fanatiek doch ontspannen vogels kijken onder leiding van een ervaren gids, overnachting in een comfortabel middenklasse hotel met ontbijt (Hotel In 't Holt of Hotel Aduard, afhankelijk van beschikbaarheid), vervoer per minibus, versnaperingen en drankjes onderweg, gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's na afloop,
  21% BTW

 • Gids: Martijn Bot

 • Prijs per persoon: 259 euro PER PERSOON, op basis van een tweepersoons kamer. Toeslag comfort eenpersoons kamer: 35 euro.

 • Goed te weten: Maaltijden zitten (vanwege diversiteit aan wensen en voorkeuren) niet in de prijs inbegrepen. Diner kan (eventueel gezamenlijk) in het restaurant of in diverse andere gelegenheden in Zuidhorn. Een (grote) supermarkt zit op loopafstand van het hotel.

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page