FANATIEK DOCH ONTSPANNEN - 150 soortenweekend!

Al jaren zijn onze Honderd soortendagen zeer populair en tevens zeer succesvol. Deze dagexcursies blijven we natuurlijk uitvoeren, maar we horen vaak dat deze dagen naar meer smaken. U vraagt, wij draaien, natuurlijk, dus hier is de XL-versie van de dagexcursie: een vogelweekend op zoek naar in totaal minimaal 150 soorten! Een geweldige uitdaging voor ons als gidsen, maar die uitdaging gaan we natuurlijk graag aan!

Omdat we nu twee dagen hebben, kunnen we het iets rustiger aan doen en gunnen we de gebieden die we toch al bezochten op de dagexcursies iets meer tijd. Dat gaat zeker meer soorten opleveren en biedt ons daarnaast de mogelijkheid om een leuke soort die eventueel net buiten de geplande route wordt gevonden (er zijn in deze periode veel vogelaars op pad en dat levert veel op!) ook mee te pikken. Degene die onze Honderd soortendagen hebben meegemaakt kennen het principe en de opzet: we bezoeken enkele van de beste vogelgebieden van Noord-Nederland, die relatief dichtbij elkaar liggen. Door die verschillende habitats te combineren, kun je in korte tijd bijzonder veel soorten tegenkomen zonder te hoeven racen (want dat doen we niet; het blijft altijd ontspannen). Tijdens dit weekend wordt de opzet niet anders, dus we komen o.a. in gebieden als Drents-Friese Wold, Fochteloërveen, Zuidlaardermeer en Lauwersmeer. En natuurlijk pakken we, wanneer de waarnemingen daarom vragen, nog wat andere gebieden mee.
De zaterdag zullen we vooral de binnenlandgebieden aandoen, de zondag gaan we richting de kust. Daarnaast kent het weekend nog een extra bonus: een avondexcursie op zoek naar baltsende Houtsnippen en Nachtzwaluwen, met ook een stop bij een moerasgebied op zoek naar rallen. Echter, deze avondexcursie is wel enigszins weersafhankelijk: bij te veel wind of regen zullen de nachtvogels niet actief zijn en heeft een dergelijk uitstapje dus weinig zin.

Wanneer we zondag afscheid nemen, zullen we met spanning een blik op Obsmapp, en dan vooral de soortenteller, werpen... Gaan we de 150 halen?? Ga mee op de eerste editie van deze spannende en nog niet eerder vertoonde tweedaagse en maak het mee!

 • Wanneer:
  - zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2022

 • Aantal personen: Maximaal 8  (VOLGEBOEKT)

 • Start- en eindpunt: Zuidhorn (Gratis parkeren)

 • Inclusief: Twee dagen en een avond vogels kijken onder leiding van een ervaren gids, overnachting in een comfortabel middenklasse hotel met ontbijt, vervoer per minibus, versnaperingen en drankjes onderweg, gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's na afloop,
  21% BTW

 • Gids: Martijn Bot

 • Prijs: 249 euro, op basis van een tweepersoons kamer. Toeslag eenpersoons kamer: 35 euro.

 • Goed te weten: Maaltijden zitten (vanwege diversiteit aan wensen en voorkeuren) niet in de prijs inbegrepen. Diner kan (eventueel gezamenlijk) in het restaurant of in diverse andere gelegenheden in Zuidhorn. Een (grote) supermarkt zit op loopafstand van het hotel.

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!