top of page

OOSTVAARDERSPLASSEN: ZEEARENDBONANZA WENT NOOIT!

Ik heb het al eerder gezegd: ik kan er maar niet aan wennen dat Zeearenden een redelijk algemene verschijning aan het worden zijn. Dat wil zeggen: ik blijf elke Zeearend gevoelsmatig nog steeds als een geschenk beleven en word er steeds weer heel erg blij van!

Gisteren mocht ik weer eens twee halve dagen in Zeearendhotspot nummer 1, de Oostvaardersplassen, begeleiden en het gebied stelde weer eens niet teleur. Beide groepen kregen meerdere Zeearenden te zien, maar de ochtendgroep viel toch wel echt met de neus in de boter, met op een gegeven moment 8 onvolwassen vogels samen die als een groep gieren tegelijk opcirkelden en zich uiteindelijk leken de verspreiden over het gebied. Fantastisch, gewoon! De vogels waren gedurende de hele dag lekker actief en lieten zich heel mooi zien, vooral vliegend maar soms ook kluivend op een visje aan de waterkant of dollend met soortgenoten.

Verder zagen we gedurende de dag o.a. nog Baardmannen, Wielewaal, Blauwborsten, Koekoeken, Havik, Kemphanen, Bruine kiekendieven, IJsvogel, Boomvalken en veel meer. Lekker daggie, hoor!

Adulte Zeearend

Koekoek


Zeearenden

Zeearend met Boomvalk


De volwassen vogel had het warm...IJsvogel


229 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page