top of page

***HALVE DAGEN OOSTVAARDERSPLASSEN: (BIJNA) ALTIJD PRIJS!***

Dankzij de cadeaubonnen van o.a. Belevenissen en Doenkado zijn onze halve dagen in de Oostvaardersplassen en de Biesbosch qua aantallen b(ez)oekers onze meest populaire excursies. Ze staan te boek als instapexcursies, dus wandelingen waar ook aandacht is voor de basis van het vogels kijken en die qua tijdsduur goed te behappen zijn voor iedereen, maar stiekem leveren ze vaak toch soorten op waar ook de meer ervaren vogelaars blij van worden.

Onze vaste gidsen in de Oostvaardersplassen zijn Pim Julsing, Olaf Klaassen en Martijn van der Meij maar af en toe spring ik (andere Martijn) ook een dagje bij. Een dat doe ik met veel plezier, want de laatste tijd is, zoals heel vaak overigens, de opbrengst van twee dagdelen wandelen het ritje vanuit het noorden meer dan waard!

Gisteren werden de twee gezellige en enthousiaste (twee bijvoeglijke naamwoorden die eigenlijk standaard kunnen worden gebruikt) groepen weer rijkelijk beloond. Zowel de ochtend- als de middaggroep zag Zeearenden (de ochtendgroep kreeg twee rustende vogels, de middag twee rondvliegende), Slangenarenden (er vliegen nog steeds twee vogels rond, wat rijkelijk laat aan het worden is!), een Flamingo (met of zonder hoofdletter is wellicht nog even de vraag) en soorten als Lepelaar, Matkop, Bruine kiekendief en Pontische meeuw. Verder zagen we, verdeeld over de twee groepen, Edelherten, een Ringslang, een Boomvalk, een Zwarte ruiter, een Sperwer, Baardmannen en hoorden we diverse Waterrallen, naast natuurlijk diverse "algemene" soorten.

Als u ook eens mee wilt, kijk dan voor de Biesbosch HIER en voor de Oostvaardersplassen HIER!

Baardman. Wat een mooie soort is het toch en wat zagen we ze mooi 's middags!

Één van de twee aanwezige Slangenarenden. Dit zal toch echt één van de laatste dagen zijn; het zuiden zal inmiddels hard roepen!

Jonge flamingo. Het lijkt mee een Europese flamingo, maar jonge vogels zijn bijzonder lastig te determineren.

Zeearenden!

Pontische meeuw

Lepelaar

Zwarte ruiter tussen Wintertalingen

Zeearend

Vreemde "eend" in de bijt (Flamingo tussen de Lepelaars!).

187 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page