top of page

EXTREMADURA IN SAMENWERKING MET BIRDINGBREAKS: DE KOP IS ER WEER AF!

Het voelt als bijna gisteren dat ik de eerste editie van de geweldige vogelreis naar Extremadura, een co-productie van Birdingbreaks.nl en Birdingholland.nl, mocht begeleiden. Het werd een machtige week die inmiddels zowaar wortel lijkt te schieten. Op dit moment zit ik namelijk met collega Olaf Klaassen opnieuw in Spanje, maar nu zelfs met twee busjes vol enthousiaste deelnemers. Andere verschillen zijn het hotel (we zitten nog mooier dan vorig jaar, midden in het oude stadshart van Trujillo!) en de maand (vorig jaar gingen we eind maart, nu dus half april).

Dit maakt dat deze week vertrouwd maar toch ook weer geheel nieuw zal aanvoelen en ik ben dan ook zeer, zeer benieuwd wat de komende dagen gaan brengen!

Vanmorgen (gisteren, wanneer je dit leest), knepen we er als een dief in de nacht tussenuit en wisselden we het herfstachtige voorjaar in voor puur zomerweer. Vanmiddag hebben we, na een soepele vlucht en rit naar Centraal-Spanje, de eerste uurtjes gevogeld rondom Trujillo en ondanks de warmte en de vermoeidheid (het was écht vroeg vanmorgen!) knalden we aardig uit de startblokken met ongeveer 55 soorten, waaronder Monniksgier, Vale Gier, Dwergarend, Spaanse keizerarend (helaas voor enkele gelukkigen, vloog laag over de snelweg!), Rode- en Zwarte wouw, Grauwe kiekendief, Slangenarend, Hop, Bijeneter, Duinpieper, Kalanderleeuwerik, Kortteenleeuwerik, Iberische klapekster, Roodkopklauwier, Kleine torenvalk en Griel (roepend). Zowaar niet misselijk, toch?

Voor nu gaan we eerst even bijslapen en kijken we uit naar de eerste hele vogeldag. Ik zal proberen jullie middels dit blog een beetje te laten meegenieten van onze trip en zal regelmatig updates posten. Of dat dagelijks zal zijn net als vorig jaar durf ik nog even niet te beloven; daar ging ik uiteindelijk bijna aan ten onder (het foto's bewerken en schrijven kostte me uiteindelijk wel heel veel slaap ;-)), maar dat hier er wat lees- en kijkvoer zal worden opgediend, staat vast!

Hieronder alvast wat plaatjes van dag 1!

Bijeneter; de ultieme vakantievogel!

Hop; daarvoor geldt hetzelfde, eigenlijk ;-)

Kalanderleeuwerik

Grauwe gors

Kortteenleeuwerik

Roodkopklauwier

Dwergarend

Duinpieper

Bijeneters

Bij en eter

Kalanderleeuwerik

Paapje

Steenuil

Monniksgier

Rode wouw

Adderringslang (denk ik...)

421 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page