top of page

***DE REIS NAAR EXTREMADURA IS VAN START!***

Eindelijk is het zo ver: Het samenwerkingsverband tussen Birdingbreaks.nl en Birdingholland.nl is nu niet meer alleen en plan of een aankondiging, maar daadwerkelijk een eerste reis, compleet met zeven enthousiaste gasten en inmiddels ook de eerste mooie vogels! Op dit blog ga ik proberen om jullie regelmatig (dagelijks?) op de hoogte te houden van onze waarnemingen, foto's en belevenissen in deze heerlijke vogelregio! Geen hoogstaande literatuur of lange epistels, overigens, doch korte en bondige dagverslagen met vooral zo veel mogelijk foto's!

De eerste dag van de reis naar Extremadura, Centraal-Spanje, verliep overigens niet geheel vlekkeloos. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden miste één deelnemer de vlucht en moest zelf nareizen. Ook hij is inmiddels gelukkig goed aangekomen in Trujillo, maar heeft helaas wel wat mooie soorten (maar waarschijnlijk niets wat we niet nogmaals gaan zien) en de eerste uurtjes vogelen moeten missen.

Voor de rest van de groep was de reisdag, want dat was het eigenlijk, er eentje volgens het boekje. Gesmeerd en soepel en dat leverde dus bonustijd op om de omgeving rondom ons hotel alvast een beetje te verkennen. Zo konden we derhalve alvast kennis maken met de eerste soorten die deze vogelbestemming zo befaamd maken. De transfer vanuit Madrid naar Trujillo was overigens al meer dan de moeite waard, met uit de minibus o.a. Grijze-, Rode- en Zwarte wouw, Vale- en Monniksgieren, een Dwergarend, Koereigers, Graszanger (tijdens een korte lunchstop) en Raaf. De weggetjes rondom onze thuisbasis boden ons ook de mogelijkheid om uit te stappen en dat helpt bij vogels kijken ;-). Daardoor zagen we o.a. al Hop, Kuif-, Kalander- en Theklaleeuwerik, Rode patrijzen, Iberische klapeksters, Zwarte spreeuwen, Monniksgieren aan de grond, een Griel, Spaanse mussen en krankzinnig veel Grauwe gorzen.

We gaan zo eten en vallen dan waarschijnlijk als een blok in slaap; het was ongelofelijk vroeg vanmorgen en ondanks dat je op een reisdag toch vooral zit, is het erg vermoeiend. De toon is echter gezet, de stemming zit erin en we hebben ontzettend veel zin in wat komen gaat!

Griel!

Hop

Kalanderleeuweriken in baltsvlucht

O-ver-al zingen/zitten Grauwe gorzen!

Iberische klapekster

Theklaleeuwerik

Kalanderleeuwerik

Theklaleeuwerik

570 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page