To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

MINIBUSEXCURSIE: Kweldertocht langs de Waddenkust

De Waddenkust van de provincie Groningen en Friesland eindigt niet bij de zeedijk. Daarachter liggen namelijk nog tal van buitendijkse kweldergebieden die met name in het najaar en winter zeer vogelrijk zijn. Naast allerhande doortrekkers zijn hier ook enkele van dé specialiteiten van het noorden te vinden; soorten die in de rest van het lang steeds lastiger te vinden zijn maar die hier nog in aardige aantallen voorkomen. Denk aan onder andere de "little big five" van de kwelder: Strandleeuwerik, Frater, Sneeuw- en IJsgors en Velduil. Uiteraard gaan we tijdens alle buitendijkse bezoekjes en korte wandelingen op zoek naar deze vijf soorten maar we maken in deze spannende en mooie tijd natuurlijk kans op veel meer mooie en tot de verbeelding sprekende vogels.
Nadat we elkaar hebben getroffen op het verzamelpunt beginnen we bij de kwelders ten oosten van het Lauwersmeergebied en volgen we gedurende de dag de Waddendijk westwaarts om te eindigen bij het weidse Friesland-buitendijks (Noorderleegh). We stoppen regelmatig om de verschillende tussenliggende buitendijkse gebiedjes, die ook landschappelijk van geweldige schoonheid zijn, af te stropen op alle leuke soorten die voor handen zijn. We hebben daarbij ook steeds zicht op het werelderfgoed Waddenzee (waar ook heel veel vogels zitten) en pakken we natuurlijk ook de soorten mee op de akkers en velden langs de dijk.
Ga dus mee op deze excursie die u voert langs enkele van de mooiste, meest karakteristieke en meest vogelrijke plekken van Nederland! En dat we thuis komen met een lange en gevarieerde soortenlijst staat eigenlijk bij voorbaat wel vast!


Day tour by minibus along the Wadden Sea dike in search of winter specialties of the region. Species that can be expected here are birds like Twite, Snow Bunting, Lapland Bunting, Short-eared Owl and Horned Lark.

Kijk voor een verslag van de editie van 2019 HIER
 

 • Wanneer:
  - Zaterdag 27 november 2021  (VOLGEBOEKT)
  - Woensdag 1 december 2021  (VOLGEBOEKT)
  - Maandag 3 januari 2022

 • Startpunt: Hoogkerk

 • Aantal personen: Maximaal 8 

 • Prijs: 69 euro per persoon  

 • Gids(en): Martijn Bot

 • Inclusief: Volledige dag vogels kijken onder leiding van een gids, transport in minibus, gebruik van  de modernste optiek en boeken, koffie/thee en stroopwafel, digitale soortenlijst na afloop, 21% BTW

 • Verrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES
  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!