top of page

MINIBUS/WANDELEXCURSIE: Veelzijdig dagje Achterhoek!

Na de zeer populaire spechtenexcursies in maart keren we nogmaals terug in de prachtige Achterhoek met een excursie in een heel andere tijd van het jaar.

MINIBUS/WANDELEXCURSIE: Veelzijdig dagje Achterhoek!
MINIBUS/WANDELEXCURSIE: Veelzijdig dagje Achterhoek!

Tijd en locatie

08 jun 2024, 09:30 – 16:30

Woold, Wooldseweg 74, 7108 AB Woold, Nederland

Over het evenement

Een excursie op verzoek! Na de zeer populaire spechtenexcursies in maart keren we nogmaals terug in de prachtige Achterhoek met een excursie in een heel andere tijd van het jaar. Een deel van de te bezoeken gebieden zal hetzelfde zijn maar een deel ook niet, een deel van de te verwachten soorten zal hetzelfde zijn maar veel ook niet! Er is natuurlijk een groot verschil tussen een bezoek in maart (het prille begin van het voorjaar, met nog maar weinig zomersoorten die terug zijn uit Afrika) en een bezoek in vol broedseizoen, waarbij niet alleen de aantallen vogels op oorlogssterkte zijn, maar waarbij ook op insecten- reptielen- en amfibieënvlak veel meer te beleven is. Ook als u dus al eens bent mee geweest, zal deze excursie als nieuw voelen! We starten, net als in maart, in het prachtige bosgebied net buiten Winterswijk. U zult versteld staan van de weelderigheid en de haast on-Nederlandse pracht van dit bos, waar de rivier de Slinge zich doorheen meandert en dat vol zit met leven. Het meest in het oog springen de spechten, maar die zullen nu een stuk lastiger te vinden zijn als in maart. Echter, met wat geluk kunnen we er toch flink wat tegenkomen en vooral Middelste bonte- en Zwarte specht zijn te verwachten, naast vele andere bosvogels en bijvoorbeeld ook een prachtsoort als Wespendief. Hierna verplaatsen we ons naar de broedplek van de Oehoe en hopen we dit jaar jongen in beeld te kunnen krijgen. Ze zijn al vliegvlug, dus we moeten wat geluk hebben en we missen ze derhalve ook wel eens. Wie niet waagt, wie niet wint! De derde stop is een schitterend en nog onaangetast stuk hoogveen, waar we vooral zullen kijken naar insecten (vlinders en libellen, met bij goed weer kans op de zeer zeldzame Hoogveenglanslibel), reptielen en amfibieën, maar waar ook roofvogels en Kraanvogels tot de mogelijkheden behoren. Tenslotte gaan we ook nog een paar stappen over de Duitse grens en bezoeken we het befaamde en vogelrijke Zwillborcker Venn. Hier is de enige kolonie flamingo's van Noordwest-Europa te vinden en ziet u zowel de Chileense- als inheemse Europese Flamingo's foerageren en broeden. Daarnaast is de meeuwenkolonie al een bezienswaardigheid op zich en houden zich daar ook meestal wel enkele soorten steltlopers op. Kortom: met een beetje geluk en met vereende krachten (samen zie je meer!) kan dit zo maar een heel gevarieerde soortenlijst en sowieso een prachtige natuurdag opleveren!  

Een verslag van de editie van 2021 staat HIER!

Een verslag van de editie van 2022 staat HIER! 

Een verslag van de editie van 2023 staat HIER!

  • Aantal personen: Maximaal 8  
  • Gids: Martijn Bot
  • Startpunt: Berenschot's watermolen, Woold
  • Inclusief: Een dag in de Achterhoek onder leiding van een ervaren gids, transport per minibus van/naar het startpunt, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van telescoop en leenverrekijkers, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW
  • Prijs: 79 euro per persoon
  • Praktische informatie: Er zitten enkele korte wandelingen in het programma. We lopen in rustig tempo, waarbij een gemiddelde conditie voldoende is. Het gebied is open en kan hier en daar wat modderig zijn, dus zorg voor goede wandelschoenen. Lunch dient u zelf mee te nemen en nuttigen we onderweg. Geef het a.u.b. vooraf aan wanneer u gebruik wilt maken van een leenverrekijker.  
  • Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

  • Veelzijdig dagje Achterhoek

    € 79,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page