top of page

De meest gevarieerde dagexcursie van Nederland: Klokje rond in Drenthe!

Wegens succes ook in 2024 op de kalender: deze XL-excursie door één van de mooiste, rustigste en meest veelzijdige provincies van Nederland op zoek naar zo veel mogelijk vogelspecialiteiten en met tevens oog voor vlinders, libellen, reptielen en amfibieën.

De meest gevarieerde dagexcursie van Nederland: Klokje rond in Drenthe!
De meest gevarieerde dagexcursie van Nederland: Klokje rond in Drenthe!

Tijd en locatie

15 jun 2024, 11:00 – 23:00

Assen, Balkenweg 1, 9405 CC Assen, Nederland

Over het evenement

Wegens succes ook in 2024 op de kalender: deze XL-excursie door één van de mooiste, rustigste en meest veelzijdige provincies van Nederland op zoek naar zo veel mogelijk vogelspecialiteiten en met tevens oog voor vlinders, libellen, reptielen en amfibieën. We bezoeken de meest soortenrijke en veelbelovende gebieden (die allemaal relatief dicht bij elkaar liggen) in rustig tempo, zodat u optimaal kunt genieten en er tevens tijd genoeg is om de soorten die we tegenkomen te fotograferen.  Nog steeds is dit de langste dagexcursie in het assortiment van Birdingholland.nl, maar dat is dan ook niet voor niets. Drenthe heeft u in deze tijd van het jaar gigantisch veel te bieden. De nadruk ligt natuurlijk op vogels, maar we gaan zeker de breedte in. We bezoeken meerdere goede gebieden in het noorden en midden westen van de provincie Drenthe: Fochteloërveen, Drents-Friese Wold, Diependal en Dwingelderveld, bijvoorbeeld. De route kan echter afwijken als de omstandigheden, tijdsplanning en/of waarnemingen daarom vragen; we zijn altijd flexibel. We sprokkelen op deze manier vast en zeker een imposante rij vogelsoorten bij elkaar. Daarnaast speuren we dus naar vlinders en libellen, zijn Adders, Gladde slangen, Levendbarende hagedissen en Boomkikkers in de gebieden aanwezig en levert een lange dag in veelbelovende gebieden ook altijd enkele verrassingen op. Lees vooral de blogs van de voorgaande edities eens door om een beeld te krijgen (zie links hieronder)!  De afsluiter van de dag, die het klokje in Drenthe rond zal maken, is een avondbezoek aan één van de meest mysterieuze en fascinerende vogels van Nederland: de Nachtzwaluwen. Hierbij maakt u ook kans op baltsende Houtsnippen en roepende Kwartels. Al met al kan dit wel eens een heel memorabele natuurbeleving gaan worden, net als de eerdere edities dat ook al waren! 

-> De verhalen van de edities uit 2022 staan HIER en HIER! 

-> Het verslag van 2023 staat HIER

  • Aantal personen: Maximaal 8
  • Gids: Martijn Bot
  • Startpunt: Hotel Van der Valk, Assen
  • Inclusief: Een lange dag genieten van de natuur in Drenthe, vervoer per minibus, koffie/thee en koek en frisdrank met een versnapering onderweg, gebruik van optiek, digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW. Avondeten doen we ergens onderweg (een "snelle hap") en is op eigen kosten. U kunt uiteraard ook zelf wat meenemen.
  • Prijs: 95 euro per persoon

 Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page