top of page

Minibusexcursie: Zeearend en andere (winter)vogels rond de randmeren

In de winter behoren de randmeren (de strook tussen Flevoland en Gelderland/Overijssel) tot de meest vogelrijke gebieden van ons land. Talloze eenden, ganzen, steltlopers, zwanen en roofvogels bevolken hier de wateren, polders en slikplaten en het is dan ook een avontuur om daar een dagje te genieten van de "pap" en op zoek te gaan naar de "krenten". Één van die krenten is ongetwijfeld de Zeearend. Er hangen hier inmiddels meerdere vogels rond en we zullen er alles aan doen om er minimaal eentje in de kijker te krijgen. Verder maken we hier kans op Wilde- en Kleine Zwanen, zaagbekken (inclusief Nonnetjes), Roerdomp, Krooneend, Pontische meeuw, IJsvogel, Appelvink en aardig wat soorten roofvogels. Bovendien zijn de aantallen vogels hier al een attractie op zich en worden er in het gebied regelmatig leuke schaarse en zeldzame soorten ontdekt, dus een verrassing ligt hier altijd op de loer!
We verzamelen nabij de Roggebotsluis (nabij Kampen, exacte locatie volgt na opgave), waarna we per comfortabele minibus en dus in gegarandeerd klein gezelschap (maximaal 8 personen) in rustig tempo zowel noordwaarts (richting Kamperhoek) als zuidwaarts (richting Harderbroek) rijden en op verschillende locaties zullen stoppen, zowel langs de Randmeren als in enkele aangrenzende, vogelrijke polders. Als er tijd over is steken we wellicht nog even kort door naar de Oostvaardersplassen of pikken we een zeldzaamheid in de omgeving mee. We kennen de favoriete en recente locaties van de Zeearenden en ook van de andere leuke soorten dus met wat geluk zijn we aan het eind van de middag een mooie lijst wintervogels en een prachtige vogeldag rijker!

Lees het verslag van de editie van 2019 HIER
  en de editie van 2020 HIER!

 

De laatste editie staat HIER!

  • Wanneer:
    - Zaterdag 17 februari 2024, start 9.30 uur, einde rond 16.00 uur  (VOLGEBOEKT)

  • Aantal personen: Maximaal 8

  • Startpunt: Nabij Kampen, exacte locatie volgt

  • Gids: Martijn Bot

  • Inclusief: Een dag vogels kijken per minibus, koffie/thee en stroopwafel, gebruik van optiek (telescoop, leenverrekijkers), een digitaal verslag na afloop, 21% BTW

  • Prijs: 75 euro per persoon

    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page