top of page

TWEEDAAGSE: Weekendje Wadden - Van vasteland tot Ameland!

Iedere vogelaar weet het: De combinatie van oktober + kust, en de Wadden in het bijzonder, staat garant voor een op-en-top vogelervaring. Niet alleen gaat de vogeltrek zeer vaak gestuwd langs de kust en passeren er langs de Wadden dus duizelingwekkende aantallen trekvogels, de kust en de eilanden vormen ook vaak de een eerste rustplaats voor de vele vogels die er inmiddels een lange en vermoeiende tocht over zee op hebben zitten. Daarnaast worden er nergens zo veel schaarse en zeldzame vogels gevonden als hier en oktober is de maand waarin dat het vaakst gebeurt. Oftewel: vogels kijken langs de Waddenkust in het najaar is geweldig en geweldig spannend en "Verwacht het onverwachte" is een passend credo!
Tijdens dit vogelweekend gaan we vol voor de maximale Waddenvogelervaring en combineren we de beste locaties aan vaste wal met een dagje struinen op en genieten van Waddenparel Ameland. Op beide dagen verplaatsen we ons per minibus (deze gaat dus ook mee naar Ameland) en wordt dat de uitvalsbasis voor korte en soms iets langere wandelingen op de beste en meest kansrijke vogelplekken. Op zaterdag beginnen we in en rond Lauwersmeer, waarbij we ook toplocaties als Paessens en 't schor bij Ternaard zullen bezoeken. Uiteraard maken we daarnaast graag een kleine omweg als er ergens een schaarse of zeldzame vogel opduikt. Na een overnachting in een kleinschalig maar zeer comfortabel hotel maken we zondag de overtocht naar Ameland, alwaar we o.a. een wandeling maken over het schitterende Groene strand en we, wanneer de omstandigheden veelbelovend zijn, we ook even gaan speuren naar zeevogels. Ook de polders rond Nes en Buren, alsmede goede steltloperplekken staan op het programma.

Wanneer we aan het eind van de middag terug varen, hopen we te kunnen terugkijken op een ultiem vogelweekend met flink wat najaarsspecialiteiten en vol Waddenweidsheid!

Lees het verslag van de editie van 2021 HIER!

 • Wanneer:
  - Zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober 2023

 • Aantal personen: Maximaal 8  (Nog 3 plekken beschikbaar)

 • Start- en eindpunt: Hotel In 't Holt 1654, Zuidhorn

 • Inclusief: Twee volle dagen vogels kijken onder leiding van een ervaren gids, overnachting in een comfortabel middenklasse hotel met ontbijt, vervoer per minibus, overtocht Holwerd-Ameland v.v., gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Gids: Martijn Bot

 • Prijs per persoon: 279 euro, op basis van een tweepersoons kamer. Toeslag eenpersoons kamer: 45 euro.

 • Goed te weten: Maaltijden zitten (vanwege diversiteit aan wensen en voorkeuren) niet in de prijs inbegrepen. Diner kan (eventueel gezamenlijk) in het restaurant of in diverse andere gelegenheden in Zuidhorn. Een (grote) supermarkt zit op loopafstand van het hotel.

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page