top of page
Oranje Luzernevlinder vlinderexcursie
veldparelmoerorg2
foto3
dwergblauwtje1
foto1
Dwergblauwtje_vlinderexcursie
foto2
Bruin Dikkopje vlinderexcursie
foto4
klaverblauwtje

Herkennen en fotograferen van (zeldzame) dagvlinders in Zuid-Limburg

Het uiterste zuiden van ons is de enige regio met heuvels en kalksteen. Kalkgrond is erg geliefd bij bepaalde plantensoorten die alleen daarop groeien. Die specifieke plantensoorten zijn weer waardplanten voor bepaalde vlindersoorten. En zo wil het dat bepaalde vlindersoorten in ons land alléén in Zuid-Limburg vliegen.

Tijdens deze excursie gaan we proberen om deze Limburgse specialiteiten in beeld te krijgen en te fotograferen en helpen we u tevens de eerste stappen te zetten in het herkennen van de verschillende soorten die we tegen komen. We bezoeken (per eigen vervoer) enkele locaties die niet ver van elkaar verwijderd liggen en gaan daarbij op zoek naar o.a. Klaverblauwtje, Iepenpage, Veldparelmoervlinder, Staartblauwtje, Kaasjeskruiddikkopje, Bruin dikkopje, Boswitje, Dwergblauwtje en Braamparelmoervlinder, om er zo een paar te noemen. Niet alle soorten vliegen overigens op de beide data dat de excursie wordt aangeboden, maar de meeste soorten kennen wel twee generaties en kunnen dus op beide excursies worden aangetroffen. Daarnaast maken we ook nog kans op wat leuke "bonussoorten" (soorten waar je een beetje geluk mee moet hebben, maar die wel kunnen) als Koninginnepage, Scheefbloemwitje en Grote Vos. Bovendien: als we toch naar beneden kijken, gaan we ook aandacht besteden aan libellen. Ook daarvan vliegen er de nodige zeldzaamheden en specialiteiten rond en ook die kennen onze gidsen goed. Hiermee kan het zo maar eens een excursie worden met een indrukwekkende lijst aan voor Nederland (zeer) zeldzame en kleurrijke insecten en komt u vast en zeker thuis met een geheugenkaart vol aan mooie herinneringen!

Kijk voor een verslag van de editie van 2018 HIER!
Kijk voor een verslag van de editie van 2019 HIER!

Kijk voor een verslag van de editie van 2020 HIER!

Summary in English: day tour in search of the rarest and most beautiful species of butterfly of The Netherlands. Our guide will help you to identify but also to photograph all species we manage to find.
 

  • Wanneer: Zaterdag 5 juni 2021, 10.00 uur (einde om ongeveer 17.00 uur)

  • Aantal personen: Maximaal 9  (nog 1 plek beschikbaar)

  • Locatie: Maastricht, Chalet D'n Observant (Sint Pietersberg)

  • Inclusief: Een dag vlinders kijken en fotograferen onder leiding van een gids, koffie/thee en een stroopwafel, een digitale soortenlijst na afloop, 21% BTW

  • Prijs: 60 euro per persoon  

  • Praktische informatie: Er zitten kleine wandelingen (wandelschoenen aanbevolen) alsmede kleine verplaatsingen per eigen auto in de excursie. De route die hierboven is beschreven is een richtlijn. Wanneer de omstandigheden of recente waarnemingen erom vragen passen we de route (desnoods last minute) aan om een zo productief mogelijke dag voor u te kunnen verzorgen! LET OP: Bij slecht weer wordt de excursie geannuleerd. U wordt hierover uiterlijk twee dagen vooraf geïnformeerd.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page