top of page

Zomeravondexcursie Lauwersmeer: een droomstart!

Gisteren vond de aftrap plaats van de serie zomeravondexcursies in Lauwersmeer, o.a. in samenwerking met Landal Greenparcs en Nationaal Park Lauwersmeer.

Ik kan hier kort over zijn: ik vraag me af of ik ooit een excursie heb gegeven met zo veel (goede en mooie) soorten in zo'n korte tijd! Tussen 18.30 uur en 21.15 uur zagen we zo veel dat het lastig is te zeggen wat het hoogtepunt was. De eerste stop nabij uitkijkheuvel De Pomp leverde o.a. een jagende Visarend (prachtig duikend), twee rondvliegende Zeearenden (schitterend in de telescoop en getorpedeerd door een Bruine Kiekendief), twee zingende Wielewalen, een Blauwborst, Appelvinken en een Baardman op. Één deelnemer grapte dat hij weer naar huis ging, want zijn dag was al goed ;-).

Het was maar goed dat hij de daad niet bij het woord heeft gevoegd, want de volgende stop was de Ezumakeeg, waar ons een enorme vogelrijkdom werd voorgeschoteld. De hoogtepunten waren legio: Temmincks- Kleine- en Bonte Strandloper, Rosse Grutto's, massa's Bontbekplevieren, Zwarte- Groenpoot- en Bosruiters, Kleine Zilverreiger, Steltkluut, Zwarte Sterns, Dwergmeeuw, schitterende mannetjes Kemphaan, een Vos en zowaar...een FLAMINGO!

Er gaan dagen voorbij dat ik meer dan acht uur op pad ben en minder zie dan deze 2,5 uur. Een ongelofelijk mooi begin van wat hopelijk vanaf juni wekelijks een vervolg gaat krijgen. |

Mocht u eens mee willen op deze laagdrempelige en betaalbare excursie: kijk voor de data en om aan te melden HIER!


141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page