top of page

EXCLUSIEVE PRIVÉ-EXCURSIE OP ZWOELE LENTEAVOND

Bijgewerkt op: 4 jun. 2021

Doorgaans vindt u hier de verslagen van privé-excursies die voor u, onze gewaardeerde gasten, privé zijn in de zin dat u de exclusieve beschikking heeft (gehad) over één van onze kundige gidsen. De excursie van gisteren (woensdag) was op een bepaalde manier niet anders, maar tegelijk voelde deze ook voor mijzelf een beetje privé en exclusief. Ik werd namelijk uitgenodigd in het prachtige Loenen om een avond te komen varen in wat mijn gasten, Diane en Marjan, beschouwen als hun achtertuin. Ze wilden wel eens weten wat er allemaal zingt, zwemt en nestelt in het gebied waarop ze uitkijken en mij viel de eer ten deel om dat hen te mogen vertellen en aanwijzen.

De gekozen avond had werkelijk niet beter gekund. Het was één van de eerste, echt warme en rustige avonden van dit jaar (en dan te bedenken dat we al bijna toe zijn aan de langste dag...) en een boottocht was dan ook bij voorbaat al één van de best denkbare manieren om de avond mee te vullen.

De Utrechtse (of in dit geval Noord-Hollandse) meren zijn voor mij een onbekende wereld en ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van de schoonheid en rust van in ieder geval dit deel van het gebied. En ook qua vogels was er genoeg te beleven, zeker als je nog niet heel ervaren bent (Diane en Marjan zijn enthousiaste beginners) of als Groningen je vogelthuisbasis is. Een uitermate ontspannen rondje varen leverde o.a. vele tientallen Zwarte sterns, zeker twee Grote karekieten, meerdere Cetti's zangers, een paartje Krooneenden, enkele IJsvogels en zeker vijf Purperreigers op. Toen we vlak voor zonsondergang weer aanmeerden, stond de teller op ongeveer 35 soorten vogelsoorten plus één zeer wel bestede zomeravond!

Purperreigers zie ik als Groninger vogelaar maar heel weinig en Purperreigers dichtbij en in mooi licht zijn helemaal aan mij niet besteed. Deze tuinvogel van Marjan en Diane maakte mij dan ook erg blij!
Het genoegen was echter niet geheel wederzijds, zo leek het...
Zwarte stern
Zwarte stern
Futen
Krooneend, kwam plots uit het riet en vloog meteen op, helaas.
Tuinfluiter
Aalscholvers
Jonge man Kuifeend
Zwarte stern
Dank voor de gezellige avond en de gastvrijheid, Diane en Marjan, en graag tot een volgende keer!

Als de foto zo mooi is, wil ik zelf bij wijze van uitzondering ook wel een keer in het verslag ;-). Dank, Diane!


132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page