top of page

ADDERS EN RINGSLANGEN: IDEALE DAG POLLEN EN POELTJES TUREN!

MINIBUSEXCURSIE, WOENSDAG 6 APRIL 2023


Hoe je weet dat het voorjaar echt begonnen is? Wanneer je voor het eerst sinds lange tijd weer een excursie doet waarin je vooral naar beneden kijkt!

De excursie die draait om slangen, hagedissen en kikkers is er eentje die het vereist om vooral polletjes en poeltjes te turen op zoek naar koppies of opgerolde hoopjes. En dankzij het perfecte weer (onbewolkt, weinig wind en een graadje of 11) en een volgeboekte groep met scherpe ogen lukte dat heel erg goed! We wandelden in drie verschillende gebieden in Drenthe en Friesland en vonden op twee plekken meerdere Adders (ca. 10 in totaal!), Levendbarende hagedissen en Heikikkers en op de laatste plek twee mooie Ringslangen (één zwemmend, de ander zonnend).

Als je vooral naar beneden kijkt, mis je gegarandeerd meerdere leuke vogels. Desalniettemin zagen we nog steeds meerdere Blauwborsten, Geelgorzen, Boomleeuweriken, Zomertalingen, een paartje Geoorde futen, een Witgat, een Matkop en hoorden we een Kleine bonte specht roffelen.

Een mooi dagje waarin het voorjaar echt te voelen was en dat alles bracht waarop we vooraf hadden gehoopt. De eerste serie van vijf mooie foto's komt van deelneemster Melanie Geurtsen, waarvoor dank!

Adder (Melanie Geurtsen)

Ringslang

Ringslang

Adder in volle lengte!

Ringslang

Adder

Ringslang (Foto: Hans van Ek)

Levendbarende hagedis

Heikikker

211 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page