TWEEDAAGSE: Gevleugeld Zuid-Limburg (vogels, vlinders en libellen)!

Nadat we al jaren lang eendaagse vlinder- en libellenexcursies hebben georganiseerd, staat er dit jaar dan voor het eerst een heuse tweedaagse op het programma. De redenen hierachter zijn legio: Met twee dagen heb je een grotere kans op omstandigheden die nodig zijn om in ieder geval de schaarse en zeldzame vlinders en libellen te kunnen vinden, je kunt in een rustiger tempo meerdere goede plekken bezoeken en we zijn wat flexibeler in het plannen van de af te leggen route. Daarnaast is Zuid-Limburg voor velen toch een knap eind rijden en is een tweedaagse "minivakantie" meteen een veel aantrekkelijkere optie!

Kortom: we gaan doen wat we in de afgelopen jaren ook hebben gedaan, maar nu in twee dagen en dus met extra locaties voor nog meer mooie Limburgspecialiteiten. Want zoals u waarschijnlijk weet herbergt Zuid-Limburg, door een compleet ander landschap en dus een andere grondsoort, een indrukwekkende lijst aan soorten die in de rest van Nederland niet of nauwelijks te vinden zijn. We gaan op zoek naar allerhande "gevleugelde" specialiteiten en dan vooral op gebied van vlinders, libellen en vogels (waar onze kennis toch het meest ligt). Uiteraard kijken we niet weg wanneer zich een bijzonder insect, reptiel, amfibie of iets anders ons pad kruist!
Zoals altijd en bij elke excursie ligt de route niet vooraf vast. We kijken naar recente waarnemingen, het weer (erg belangrijk!) en andere omstandigheden die van belang kunnen zijn en bepalen kort vooraf het plan voor de tweedaagse. Bij minder zon zullen we wat meer richting vogels gaan, op zonnige momenten profiteren we van de activiteit van vlinders en libellen en passen we de route aan op kansrijke plekken voor de zeldzaamheden en specialiteiten van de regio. Zo hopen we het maximale uit de twee dagen te halen zonder ook maar ergens haast te hoeven maken. Deze excursie is dan ook geschikt voor iedere natuurliefhebber maar ook voor fotografie zal voldoende tijd en ruimte zijn!

Kortom: U weet alvast dat u twee heerlijke dagen struinen en natuurbeleving krijgt in één van de mooiste gebieden van Nederland, we bezoeken vast plekken als de Sint-Pietersberg, de regio Vaals en enkele groeves in de omgeving maar wat we precies wanneer doen en wat we gaan zien...? We gaan het beleven in dit stukje buitenland in Nederland!

  • Wanneer:
    - Vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022

  • Aantal personen: Minimaal 6 (één gids met een groepje), maximaal 12 (twee gidsen met twee groepjes van 6)

  • Gidsen: Marnix Jonker, Martijn Bot

  • Inclusief: Twee dagen de Limburgse natuur in met twee gidsen, transport per minibus, overnachting in een 2PK in een comfortabel middenklasse hotel in of nabij Maastricht, ontbijt, koffie/thee en koek onderweg, gebruik van boeken en optiek, digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW. 

  • Exclusief: Lunch (zelf meebrengen) en diner (op eigen gelegenheid, maar gezamenlijk voor wie dat wil).

  • Prijs per persoon: 259 euro (meerprijs eenpersoonskamer: 35 euro)