top of page

TWEEDAAGSE: Gevleugeld Zuid-Limburg (vogels, vlinders, libellen en...)!

Na twee geweldige edities kunnen we eigenlijk niet anders dan deze tweedaagse nogmaals plannen. Tot 2022 deden we namelijk een dagexcursie in het gebied, maar dat idee hebben we inmiddels overboord gegooid. Er zijn vele redenen om twee dagen te verkiezen boven één: Met twee dagen heb je een grotere kans op omstandigheden die nodig zijn om in ieder geval de schaarse en zeldzame vlinders en libellen te kunnen vinden, je kunt in een rustiger tempo meerdere goede plekken bezoeken en we zijn wat flexibeler in het plannen van de af te leggen route. Daarnaast is Zuid-Limburg voor velen toch een knap eind rijden en is een tweedaagse "minivakantie" meteen een veel aantrekkelijkere optie!

Kortom: we gaan doen wat we in de afgelopen jaren ook hebben gedaan, maar nu (nogmaals) in twee dagen en dus met extra locaties voor nog meer mooie Limburgspecialiteiten. Want zoals u waarschijnlijk weet herbergt Zuid-Limburg, door een compleet ander landschap en dus een andere grondsoort en daarmee een indrukwekkend aantal soorten die in de rest van Nederland niet of nauwelijks te vinden zijn. We gaan op zoek naar allerhande "gevleugelde" specialiteiten en dan vooral op gebied van vlinders, libellen en vogels (waar onze kennis toch het meest ligt). Uiteraard kijken we niet weg wanneer zich een bijzonder insect, reptiel, amfibie of iets heel anders ons pad kruist! En als EXTRA BONUS maken we ook nog een avondexcursie, met kans op bijvoorbeeld Das en Vliegend hert!
Zoals altijd en bij elke excursie ligt de route niet vooraf vast. We kijken naar recente waarnemingen, het weer (erg belangrijk!) en andere omstandigheden die van belang kunnen zijn en bepalen kort vooraf het plan voor de tweedaagse. Bij minder zon zullen we wat meer richting vogels gaan, op zonnige momenten profiteren we van de activiteit van vlinders en libellen en passen we de route aan op kansrijke plekken voor de zeldzaamheden en specialiteiten van de regio. Zo hopen we het maximale uit de twee dagen te halen zonder ook maar ergens haast te hoeven maken.

Deze excursie is dan ook geschikt voor iedere natuurliefhebber maar ook voor fotografie zal voldoende tijd en ruimte zijn!

Kortom: U weet alvast dat u twee heerlijke dagen struinen en natuurbeleving krijgt in één van de mooiste gebieden van Nederland in een zeer klein gezelschap.

Het verslag van 2022 is HIER terug te lezen!
Lees het verslag van de editie van 2023 HIER!

  • Wanneer:
    - Vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni 2024. (Nog 1 plek o.b.v. een éénpersoons kamer beschikbaar)

  • Aantal personen: Maximaal 8

  • Gidsen: Martijn Bot

  • Inclusief: Twee dagen de Limburgse natuur, avondexcursie, transport per minibus, overnachting in Fletcher hotel Valkenburg (of iets soort gelijks), ontbijt, frisdrankje en koek onderweg, digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW. 

  • Exclusief: Lunch (zelf meebrengen) en diner (op eigen gelegenheid, maar gezamenlijk voor wie dat wil).

  • Prijs per persoon: 295 euro (meerprijs eenpersoonskamer: 45 euro)

bottom of page