top of page

STRUINEN EN FOTOGRAFEREN: Exclusieve natuurbeleving op landgoed Hinderstein

Exclusieve dag struinen en fotograferen op privélandgoed Hinderstein in Overijssel.

 STRUINEN EN FOTOGRAFEREN: Exclusieve natuurbeleving op landgoed Hinderstein
 STRUINEN EN FOTOGRAFEREN: Exclusieve natuurbeleving op landgoed Hinderstein

Tijd en locatie

26 jun 2024, 10:00 – 16:00

Diepenveen, Boxbergerweg, Diepenveen, Nederland

Over het evenement

Onder de rook van Deventer ligt Diepenveen en net buiten Diepenveen ligt een klein en normaal gesproken ontoegankelijk landgoed dat luistert naar de naam "Hinderstein". Dit landgoed mag met recht een kleine en onontdekte parel worden genoemd, want tijdens de verschillende kennismakingsrondjes kwamen we daar een aantal prachtige soorten tegen op een relatief kleine oppervlakte. Het geheim is waarschijnlijk de combinatie van een bloemrijke tuin, een natuurplasje met oeverbegroeiing en een stuk gemengd bos met enkele open plekken en een beukenlaan, grenzend aan een golfbaan. Het is plek waar het heerlijk struinen is en het leuke is: wij mogen dat deze dag exclusief doen! Het landgoed en het buitenhuisje is tot onze beschikking en vanuit daar kunnen we heerlijk ons gang gaan en ons (hopelijk) vergapen aan de soorten die hier te vinden zijn. We zullen daarbij gaan kijken, maar vooral ook op zoek gaan naar fotografiemomenten. Omdat de plekken allemaal goed te benaderen en te bereiken zijn, kun je vaak dichtbij de soorten komen en levert een dagje Hinderstein vaak een flinke verzameling plaatjes op, waarop hopelijk soorten als Zwarte- en Groene specht, Zwarte mees, Kleine ijsvogelvlinder, Bruine korenbout, Metaalglanslibel, Weidebeekjuffer en wie weet wat nog meer te zien zullen zijn. Daarnaast zijn er nog vast heel wat insectensoorten te vinden die nog niet op naam zijn gebracht, dus wie weet kunnen we nog wat leuke ontdekkingen doen!

Ga dus de poort door die hiervoor en hierna weer voor publiek gesloten zal blijven en geniet van een exclusieve dag natuurbeleving in dit prachtige stukje Overijssel!

Kijk voor foto's van de editie van 2021 HIER! 

Het verslag van 2023 in HIER ten vinden!

 • Wanneer: Woensdag 26 juni 2024, 10.00 uur (einde om ongeveer 16.00 uur)
 • Aantal personen: Maximaal 9
 • Startpunten: Diepenveen, exacte locatie volgt
 • Gids: Martijn Bot
 • Inclusief: Exclusieve toegang tot het landgoed en tuinhuis, koffie/thee en stroopwafel, drankjes en kleine versnaperingen gedurende de dag, digitaal verslag na afloop, 21% BTW
 • Er zijn leenverrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES
 • Prijs: 59 euro per persoon
 • Praktische informatie:  Er zit optioneel een wandeling van +/- 6 kilometer in het programma. Verder zijn de wandelafstanden gering (we struinen vooral, ieder op eigen tempo en frequentie). Neem wat voorzorgsmaatregelen m.b.t. teken.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

 • Dagexcursie Hinderstein

  € 59,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page