top of page
kuifaalscholver1911232
jan1911032
DSC_6442-bw
zeekoet1910052
grijzezeehond
IJseend
BH-Drieteen-7085
Sneeuwgors
pont20150103_1
drieteen1

Wandelexcursie: Najaar/winter langs de Zuidpier en Kennemermeer

Het najaar en de winter zijn voor (zee)vogels nog steeds een zeer spannende en rijke tijd. De pier van IJmuiden en het nabij gelegen Kennemermeer zijn twee locaties die dan zeer zeker tot de categorie "hotspot" gerekend kunnen worden! De ver in de Noordzee uitstekende pier is een geweldige plek om zee- en kustvogels (vaak van dichtbij) te bekijken en te fotograferen en het Kennemermeer en omgeving is een toevluchtsoord voor vooral zangvogels. Deze excursie combineert het beste van beide werelden en we bezoeken dan ook zowel het duinreservaat met zoetwatermeer als de zuidpier, wat ongetwijfeld gaat leiden tot een soortenlijst die zal bestaan uit een mix van zangvogels, steltlopers, zeevogels en meeuwen. Daarnaast worden er ook vaak Bruinvissen, (Grijze) zeehonden en Vossen gezien.
De kans op het maken van mooie foto's alsmede het zien van schaarse of zeldzame soorten is bovendien altijd aanwezig, dus wandel onder leiding van een zeer ervaren en scherpe gids in rustig tempo mee (in totaal een kilometer of 8) langs twee geweldige vogelplekken! Tussendoor maken we een stop in een strandpaviljoen voor een ongetwijfeld welverdiende kop koffie/thee en gebak!

We kiezen overigens bewust voor doordeweekse dagen, aangezien het dan een stuk rustiger is op en rond de pier, wat de kans op mooie waarnemingen aanzienlijk vergroot!

Lees het verslag van de excursie van november 2021 HIER!

 • Wanneer:
  - Woensdag 15 november 2023, 9.30 uur (einde om ongeveer 15 uur)  (VOLGEBOEKT)
  - Vrijdag 15 december 2023, 9.30 uur (einde om ongeveer 15 uur)  (Nog 2 plekken beschikbaar) - LAST MINUTE: 10 euro korting!

 • Gids: Martijn Bot

 • Aantal personen: Maximaal 10

 • Startpunt: Parkeerplaats Kennemermeer (betaald parkeren, max 5 euro), Kennemerstrand 180, IJmuiden

 • Inclusief: Een dag vogels kijken onder leiding van een gids, koffie/thee en gebak in een strandpaviljoen, gebruik van telescoop en leenverrekijkers, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Prijs: 59 euro per persoon

 • Praktische informatie: de hele excursie zal wandelend worden gedaan; zorg dus voor stevige schoenen en warme water- en winddichte kleding. Lunch is niet inclusief en dient u zelf mee te nemen. Tussen het bezoek aan de pier en het Kennemermeer bezoeken we een paviljoen voor koffie en gebak alsmede een sanitaire stop. Er zijn op aanvraag gratis verrekijkers te leen, beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES uit Groningen

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page