MINIBUSEXCURSIE: Winter op vogeleiland Texel

Texel staat alom bekend als "vogeleiland" en die status/bijnaam is niet voor niets. Zo begonnen we de beschrijving van de najaarsexcursie, maar gaat net zo hard op voor deze mooie wintertrip. Winter wordt niet door iedereen gezien als een mooie periode om vogels te kijken, maar niets is minder waar! Nederland krijgt in de winter enorme aantallen vogels "over de vloer" die het vogels kijken meer dan de moeite waard maken en Texel is en blijft een hotspot!
Tijdens deze minibusexcursie gaan we het prachtige en befaamde eiland rond op zoek naar zo veel mogelijk van die winterspecialiteiten. Afhankelijk van de omstandigheden en recente waarnemingen (onze excursies zijn altijd flexibel om zo een optimale kwaliteit te kunnen garanderen) stoppen we op locaties langs de Waddenkust, op de noordpunt, in de Slufter en langs het Noordzeestrand en we hopen op die manier een groot aantal mooie wintervogels te kunnen zien en waar mogelijk te fotograferen. U kunt instappen in Den Helder alwaar de dag ook eindigt, dus u krijgt een volle dag vogeleiland met hopelijk ook een volle vogellijst! Ga dus mee naar Texel en laat u meevoeren langs de beste locaties met als resultaat een dag vol winterspecialiteiten!

A day trip by minibus to birding paradise and migration hotspot: the island of Texel! Pick-up and drop-off at the harbour of Den Helder, reachable by public transport.
 

 • Wanneer:
  - Maandag 22 november 2021, 9.00 uur (einde om ongeveer 17.30 uur)   (Nog 7 plekken beschikbaar)
  - Woensdag 22 december 2021, 9.00 uur (einde om ongeveer 17.30 uur)  (Nog 5 plekken beschikbaar)
  - Zaterdag 12 maart 2022, 9.00 uur (einde om ongeveer 17.30 uur)  (Nog 5 plekken beschikbaar)

 • Aantal personen: Maximaal 8 

 • Startpunten: TESO-haven Den Helder

 • Gidsen: Martijn Bot

 • Inclusief: Vervoer per comfortabele minibus vanaf Den Helder, overtocht Den Helder-Texel v.v., koffie/thee en stroopwafel, gebruik van telescoop/leenverrekijkers en naslagwerken, digitaal verslag na afloop, 21% BTW

 • Er zijn leenverrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

 • Prijs: 79 euro per persoon

 • Praktische informatie:  Kleed u op de voorspelde verwachtingen. Er zitten kleine wandelingen in het dagprogramma, dus denk aan stevige schoenen. Lunch dient u zelf mee te brengen en nuttigen we op een mooie locatie. Een verrekijker is op aanvraag en gratis beschikbaar.

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!