top of page

MINIBUSEXCURSIE: Winter/begin voorjaar op vogeleiland Texel

Texel staat alom bekend als "vogeleiland" en die status/bijnaam is niet voor niets. Zo begonnen we de beschrijving van de najaarsexcursie, maar gaat net zo hard op voor deze mooie wintertrip. Winter wordt niet door iedereen gezien als een mooie periode om vogels te kijken, maar niets is minder waar! Nederland krijgt in de winter enorme aantallen vogels "over de vloer" die het vogels kijken meer dan de moeite waard maken en Texel is en blijft een hotspot!
Tijdens deze minibusexcursie gaan we het prachtige en befaamde eiland rond op zoek naar zo veel mogelijk van die winterspecialiteiten. Afhankelijk van de omstandigheden en recente waarnemingen (onze excursies zijn altijd flexibel om zo een optimale kwaliteit te kunnen garanderen) stoppen we op locaties langs de Waddenkust, op de noordpunt, in de Slufter en langs het Noordzeestrand en we hopen op die manier een groot aantal mooie wintervogels te kunnen zien en waar mogelijk te fotograferen. En gezien de datum kan het ook maar zo zijn dat de eerste voorjaarssoorten reeds gearriveerd zijn, dus het kan wel eens een heel enerverende en afwisselende dag gaan worden!

U kunt instappen in Den Helder alwaar de dag ook eindigt, dus u krijgt een volle dag vogeleiland met hopelijk ook een volle vogellijst! Ga dus mee naar Texel en laat u meevoeren langs de beste locaties met als resultaat een dag vol winter- en vroege voorjaarsspecialiteiten!

Lees het verslag van de editie van vorige winter HIER!

 

 • Wanneer:
  - Maandag 25 maart 2024, 9.10 uur (terug om ongeveer 17.30 uur). (Nog 3 plekken beschikbaar)

 • Aantal personen: Maximaal 8 

 • Startpunten: TESO-haven Den Helder

 • Gidsen: Martijn Bot

 • Inclusief: Vervoer per comfortabele minibus vanaf Den Helder, overtocht Den Helder-Texel v.v., koffie/thee en stroopwafel, gebruik van telescoop/leenverrekijkers, digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Er zijn leenverrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

 • Prijs: 89 euro per persoon

 • Praktische informatie:  Kleed u op de voorspelde verwachtingen. Er zitten kleine wandelingen in het dagprogramma, dus denk aan stevige schoenen. Lunch dient u zelf mee te brengen en nuttigen we op een mooie locatie. Een verrekijker is op aanvraag en gratis beschikbaar.

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page