top of page

VOGELWEEKEND: Kweldertocht XL!

De afgelopen jaren behoorde onze kweldertochten tot de meest populaire dagexcursies uit ons assortiment. En dat is natuurlijk niet voor niets: de soorten die je op een dergelijke dag kunt tegenkomen behoren stuk voor stuk tot noordelijke specialiteiten, die elders in het land schaars of zelfs ronduit zeldzaam zijn. Bovendien zijn de Waddenkust en de talrijke buitendijkse kwelders landschappelijk een lust voor het oog en kun je er op veel plekken nog vrij struinen. Vrijheid en weidsheid in optima forma en dus een grote kans op veel kwelderspecialiteiten zoals de "Small five" (Sneeuwgors, Strandleeuwerik, Frater, IJsgors en Oeverpieper), Velduil, Ruigpootbuizerd, Bokje, Smelleken, talloze soorten steltlopers, vele soorten roofvogels en daarnaast ook nog steeds een zeer grote kans op zeldzame najaarsdwaalgasten. We zullen dit weekend de waarnemingen dan ook met een schuin oog in de gaten houden en maken natuurlijk een omweg als een leuke soort daar om vraagt.

De route leidt ons dit weekend per minibus, in klein gezelschap en onder leiding van een gids die het gebied als z'n broekzak kent langs vele locaties langs de Groninger en Friese Waddenkust. We stoppen op vele mooie en vogelrijke kwelders en buitendijkse hoogwatervluchtplaatsen, waarbij we constant zicht houden op de Waddenzee en verschillende Waddeneilanden. U zult gedurende de twee vogeldagen ongetwijfeld terecht komen in o.a. Paessens, Holwerd, Noorderleech, Het Schoor, Lauwersoog, Noordpolderzijl en Westpolder. Waar we precies wanneer heen gaan laten we (zoals altijd) bepalen door de omstandigheden en de recente waarnemingen. Flexibiliteit is ons handelsmerk en levert altijd de meeste vogelsoorten op!

U overnacht in een comfortabel en kleinschalig middenklasse hotel. De overnachting tussen zaterdag en zondag is inbegrepen, op verzoek kunnen we een extra nachtje aan uw verblijf toevoegen.

Ga dus mee op deze unieke Waddenexcursie, die met recht een Kweldertocht XL genoemd mag worden!

 • Wanneer:
  - Zaterdag 18 november en zondag 19 november 2023  (VOLGEBOEKT)
  - Zaterdag 9 december en zondag 10 december 2023 (Nog 3 plekken beschikbaar)

 • Aantal personen: Maximaal 8 

 • Start- en eindpunt: Hotel In 't Holt 1654, Zuidhorn

 • Inclusief: Twee dagen vogels kijken onder leiding van een ervaren gids, overnachting in een comfortabel middenklasse hotel met ontbijt, vervoer per minibus, versnaperingen en drankjes onderweg, gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Gids: Martijn Bot

 • Prijs per persoon: 249 euro, op basis van een tweepersoons kamer. Toeslag eenpersoons kamer: 35 euro.

 • Goed te weten: Maaltijden zitten niet in de prijs inbegrepen. Diner kan (eventueel gezamenlijk) in het restaurant of in diverse andere gelegenheden in Zuidhorn. Een (grote) supermarkt zit op loopafstand van het hotel.

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page