VOGELWEEKEND: Kweldertocht XL!

De afgelopen jaren behoorde onze kweldertochten tot de meest populaire dagexcursies uit ons assortiment. En dat is natuurlijk niet voor niets: de soorten die je op een dergelijke dag kunt tegenkomen behoren stuk voor stuk tot noordelijke specialiteiten, die elders in het land schaars of zelfs ronduit zeldzaam zijn. Bovendien zijn de Waddenkust en de talrijke buitendijkse kwelders landschappelijk een lust voor het oog en kun je er op veel plekken nog vrij struinen. Vrijheid en weidsheid in optima forma en dus een grote kans op veel kwelderspecialiteiten zoals de "Small five" (Sneeuwgors, Strandleeuwerik, Frater, IJsgors en Oeverpieper), Velduil, Ruigpootbuizerd, Bokje, Smelleken, alloze soorten steltlopers, vele soorten roofvogels en daarnaast ook nog steeds een zeer grote kans op zeldzame najaarsdwaalgasten. we zullen dit weekend de waarnemingen dan ook met een schuin oog in de gaten houden en maken natuurlijk een omweg als een leuke soort daar om vraagt.

De route leidt ons dit weekend langs vrijwel de gehele Waddenkust. We starten in het uiterste noordoosten, bij de beroemde uitkijkhut Kiekkaste en vanuit daar rijden we rustig westwaarts en stoppen we op vele mooie en vogelrijke kwelders en buitendijkse hoogwatervluchtplaatsen, waarbij we constant zicht houden op de Waddenzee en verschillende Waddeneilanden. We doen op zaterdag o.a. Punt van Reide, Noordpolderzijl, Pieterburen, Lauwersoog en Paessens aan. Na een overnachting in een comfortabel en kleinschalig middenklasse hotel vervolgen we de route via o.a. Holwerd, Friesland-buitendijks, Westhoek en Harlingen om te eindigen aan de voet van de Afsluitdijk, in Kornwerderzand. Vanuit daar wordt u teruggebracht naar het hotel en kunt u uitchecken of wellicht nog een extra nachtje aan uw verblijf toevoegen.

Ga mee op deze unieke Waddenexcursie, die met recht een Kweldertocht XL genoemd mag worden!

 • Wanneer:
  - Zaterdag 13 november en zondag 14 november 2021

 • Aantal personen: Maximaal 8 (VOLGEBOEKT)

 • Start- en eindpunt: Hotel In 't Holt 1654, Zuidhorn

 • Inclusief: Twee volle dagen vogels kijken onder leiding van een ervaren gids, overnachting in een comfortabel middenklasse hotel met ontbijt, vervoer per minibus, versnaperingen en drankjes onderweg, gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Gids: Martijn Bot

 • Prijs: 229 euro, op basis van een tweepersoons kamer. Toeslag eenpersoons kamer: 35 euro.

 • Goed te weten: Maaltijden zitten (vanwege diversiteit aan wensen en voorkeuren) niet in de prijs inbegrepen. Diner kan (eventueel gezamenlijk) in het restaurant of in diverse andere gelegenheden in Zuidhorn. Een (grote) supermarkt zit op loopafstand van het hotel.

  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!