rossefrapo201101096
vaaltje
noordsepijl
kleinejager
MiddelsteJager-9273
Kuhl-9698
GrauwePijlstormvogel-9739

NOORDZEETOCHT: "September op zee" - zeevogels boven Ameland!

September is de maand waarin het zeevogelgeweld weer in volle hevigheid losbarst. Voor enkele van de zeer aansprekende soorten is dit de beste maand en de Noordzee boven Ameland is een ideale plek. Vorkstaartmeeuwen en Vaal Stormvogeltjes beleven de doortrekpiek, maar ook voor Kleinste Jager moet je er nu bij zijn. Daarnaast is er ook kans op Grote- Middelste- en Kleine Jagers.
Wellicht de grootste trekpleister voor Nederlandse zeevogelliefhebbers in deze tijd zijn pijlstormvogels. Deze buiten broedtijd strikt aan open zee gebonden soorten zijn vrijwel alleen bij harde aanlandige wind langs de Nederlandse kust te zien. De meest waargenomen soort is de indrukwekkende Grauwe Pijlstormvogel, maar ook Noordse- en zelfs Vale Pijlen worden regelmatig opgemerkt. Wat zou het mooi zijn om één (of meerdere) van deze soorten in het vizier te krijgen. We hebben daarbij uiteraard enig geluk nodig met de omstandigheden, maar het zou zeker niet de eerste keer zijn!
Extraatje bij een tocht vanuit Lauwersoog ten opzichte van de andere vertrekhavens is dat je hier aan het begin en het eind nog een bonusstuk Waddenzee krijgt, wat zeker weer een flink aantal extra soorten alsmede Zeehonden, Grijze Zeehonden en wellicht Bruinvissen zal opleveren.
Wat we vandaag ook gaan zien: spannend en prachtig wordt het zeker en gezien de datum en de locatie ligt een mooie soortenlijst in het verschiet. We zullen zoals altijd visafval meenemen om onze kansen op waarnemingen op korte afstand te vergroten. Ook voor fotografen is dit dus een niet te missen belevenis!
Kijk voor foto's van eerdere edities eens HIER!

 

Slecht weer

De schipper bepaalt in overleg met Birdingholland.nl (uiterlijk) de dag voor de tocht of de omstandigheden het toelaten om de tocht door te laten gaan. Een beetje regen of mist is geen reden om de tocht af te gelasten. Houd uw mail, de Facebookpagina en deze website een dag vooraf in de gaten en bel ons bij twijfel.

Uiteraard krijgt iedereen zijn geld volledig terug als de reis onverhoopt wordt afgelast. Wanneer de schipper besluit dat uitvaren mogelijk is en u besluit zelf om welke reden dan ook om niet mee te gaan, dan volgt uiteraard geen restitutie.
 

  • Vertrekplaats: Haven Lauwersoog

  • Datum: Zondag 19 september 2021  (VOLGEBOEKT)

  • Vertrektijd: 08:00 (graag om 07:45 aanwezig), terug tussen 16.30 en 17 uur

  • Kosten: € 65,- per persoon

    * Ook dit jaar is het weer mogelijk een drievaartenkaart te boeken. Kies drie Noordzeetochten en betaal de voordeelprijs van 165 euro.
    * Alle tochten zijn weg te geven als origineel cadeau. We maken er dan een mooie cadeaubon van!
    * Vogelwerkgroep? Neem contact op voor groepskorting of een privé-afvaart