MINIBUSEXCURSIE: Najaarstrek in Lauwersmeer N.P. - eventueel in combinatie met de zeevogeltocht!

September is een absolute topmaand in dit sowieso al topgebied. De vogelwereld is namelijk volop in beweging en vele mooie soorten maken een korte of langere tussenstop in dit nationaal park op de grens van Groningen en Friesland en ten zuiden van de Waddenzee. Tijdens deze minibusexcursie gaan we op zoek naar een zo groot mogelijke selectie aan trekvogels, aangevuld met enkele lokale specialiteiten. Uiteraard is een ontspannen dagje vogelen in klein gezelschap het hoofddoel, maar we gaan wel proberen om de soortenlijst een mooi eind richting de magische grens van 100 soorten te laten stijgen. Met behulp van een route langs verschillende habitats, zo min mogelijk minibuskilometers en zo veel mogelijk "netto vogeltijd" buiten, wandelend door en uitkijkend over dit weidse gebied, kan het niet anders dan dat we gaan eindigen met een lange daglijst waarop vele mooie soorten prijken. Ook voor mensen die fotograferen is deze excursie prima geschikt, want over het algemeen doen zich gedurende een dag als deze meer dan voldoende prachtige fotomomenten voor!
Deze excursie is een onderdeel van een VOGELWEEKEND in het noorden, dat naast deze dag bestaat uit (o.a.) een overnachting in een heerlijk, lokaal en kleinschalig hotel en een avontuurlijke ZEEVOGELTOCHT!

Day tour in search of autumn migrants in this famous national park. This tour is part of a birding weekend which also includes a night in a comfortable mid class, local hotel as well as a North sea pelagic!
 

  • DATUM: Zaterdag 18 september 2021. Start 9.00 uur, eind rond 17.30 uur

  • Aantal personen: Maximaal 8 

  • Gidsen: Martijn Bot

  • Startpunt: Zuidhorn of Lauwersmeer

  • Inclusief: Een dag vogels kijken in en rond Lauwersmeer, vervoer per minibus vanaf het startpunt, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van boeken en optiek (verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES), soortenlijst, 21% BTW

  • Prijs: 65 euro per persoon
    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!