top of page

MINIBUSEXCURSIE: Najaarstrek in en rond Lauwersmeer N.P. (evt. in combinatie met een zeetocht!)

September is een absolute topmaand in dit sowieso al topgebied. De vogelwereld is namelijk volop in beweging en vele mooie soorten maken een korte of langere tussenstop in dit nationaal park op de grens van Groningen en Friesland en ten zuiden van de Waddenzee. Tijdens deze minibusexcursie gaan we op zoek naar een zo groot mogelijke selectie aan trekvogels, aangevuld met enkele lokale specialiteiten. Uiteraard is een ontspannen dagje vogelen in klein gezelschap het hoofddoel, maar we gaan wel proberen om de soortenlijst een mooi eind richting de magische grens van 100 soorten te laten stijgen. Met behulp van een route langs verschillende habitats, zo min mogelijk minibuskilometers en zo veel mogelijk "netto vogeltijd" buiten, wandelend door en uitkijkend over dit weidse gebied, kan het niet anders dan dat we gaan eindigen met een lange daglijst waarop vele mooie soorten prijken. Ook voor mensen die fotograferen is deze excursie prima geschikt, want over het algemeen doen zich gedurende een dag als deze meer dan voldoende prachtige fotomomenten voor!
Deze excursie is een onderdeel van een VOGELWEEKEND in het noorden, dat naast deze dag bestaat uit (o.a.) een overnachting in een heerlijk, lokaal en kleinschalig hotel en een avontuurlijke ZEEVOGELTOCHT!
 

 • DATUM:
  - Zaterdag 14 september 2024
  . Start 9.00 uur, eind rond 16.30 uur  (VOLGEBOEKT)
  - Vrijdag 27 september 2024. Start 9.00 uur, eind rond 16.30 uur  (Nog 6 plekken beschikbaar)

 • Aantal personen: Maximaal 8  

 • Gidsen: Martijn Bot

 • Startpunt: Zoutkamp, exacte locatie volgt

 • Inclusief: Een dag vogels kijken in en rond Lauwersmeer, vervoer per minibus vanaf het startpunt, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek (verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES), digitaal verslag met foto's, 21% BTW

 • Prijs: 75 euro per persoon
   

 • Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page