zeearend 3 Alex Bos
roodhalsgans201112042
MiddelsteJager-9273
grotejager8
brandgans
Ruigpootbuizerd - Corstiaan Beeke
blauwe kiekendief 2
Zeekoet_DSC0759-MB(1)
Smelleken
Roodkeelduiker_DSC9992-MB
Waterral_rplaat_adult_MBunskoek
velduil 1
roodhalsfuut
Strandleeuwerik_DSC1295a-2
roerdomp201208061
wildezwaan20170116org1
Rossefrapo_rplaatMBunskoek

VOGELWEEKEND: Te land, ter zee en... (Noordzeetocht plus dagexcursie Lauwersmeer)

Twee geweldige dagexcursies in Noord-Nederland worden hier gecombineerd tot een onvergetelijk weekend in het "Hoge Noorden". In aanloop naar de avontuurlijke Noordzeetocht op zondag (de dagexcursie "September op zee" in september of "Missie Papegaaiduiker" in november) gaan we de dag ervoor gezamenlijk per minibus het zeer vogelrijke nationaal park Lauwersmeer verkennen op zoek naar zo veel mogelijk specialiteiten van het gebied. U verblijft in de nacht van zaterdag op zondag in een comfortabel, kleinschalig hotel en wordt zondagochtend op tijd opgepikt en naar de haven van Lauwersoog gebracht voor het zeeavontuur. Zo hoeft u niet voor dag en dauw op te staan, weet u zeker dat u op tijd bij de boot bent en bent u gedurende de boottocht wederom in het gezelschap van de gids die u de dag ervoor ook heeft begeleid. Hij zal u op zee ook bijstaan en helpen bij het vinden en determineren van de verschillende zeevogels.
U heeft de keuze uit een weekend in september of in november. Lauwersmeer is in beide maanden (en eigenlijk het gehele jaar) een geweldig gebied, terwijl op zee de te verwachten soorten wel enigszins verschillen. Kijk voor meer informatie bij de beschrijving van de betreffende zeetochten, te vinden via het hoofdmenu.

Summary in English: Two birding weekends, both including an exciting North Sea pelagic from Lauwersoog, a day trip to Lauwersmeer National Park and a night in a local midclass hotel (double room). Transportation from the city of Groningen.
 

  • Wanneer: Zaterdag 18 en zondag 19 september 2021

  • Aantal personen: minimaal 3, maximaal 8  (VOLGEBOEKT)

  • Inclusief: Dag vogels kijken in nationaal park Lauwersmeer plus een avontuurlijke dag zeevogels kijken op de Noordzee onder begeleiding van een lokale gids, overnachting op basis van logies/ontbijt in een 2-persoonskamer, vervoer per comfortabele minibus, koffie/thee op de vogeldag in Lauwersmeer, kop koffie aan boord op zondag, gebruik van naslagwerken en optiek, een digitaal verslag achteraf, 21% BTW

  • Exclusief: Diner. Op loopafstand van het hotel bevinden zich diverse restaurants.

  • Prijs per persoon: 209 euro (meerprijs eenpersoonskamer: 35 euro)

  • Praktische informatie: neem voldoende water- en winddichte kleding mee. Een eigen verrekijker is een vereiste. Mocht de Noordzeetocht vanwege te harde wind of te hoge golven worden afgelast, dan verzorgt Birdingholland.nl een gelijkwaardig alternatief dagprogramma voor de zondag. Er is de mogelijkheid om (op aanvraag) een extra nacht voor of na het weekend bij te boeken.