top of page
houtsnip bh 13-04-2013 01
nachtzwaluw 07-05-2015 01
nachtzwaluw900
DSCN1503
DSCN1508
DSCN1521

Wandelexcursie: Nachtzwaluwen in Drenthe

Nachtzwaluwen zijn wellicht de meest mysterieuze en zeker één van de meest tot de verbeelding sprekende broedvogels  van ons land. Dat komt natuurlijk door hun nachtelijke leefwijze en hun fantastische schutkleuren, een combinatie die maakt dat je ze nauwelijks zult tegenkomen als je niet heel bewust naar ze zoekt.
Wij gaan dat vanavond wel doen. We gaan in alle rust het bos in en nestelen ons op een locatie nabij een open plek in het bos. Vervolgens wachten we tot de vogels actief gaan worden en hopen we dat de vogels hun fascinerende baltsvluchten (inclusief het vleugelklappen) laten zien en de bijbehorende fantastische zang ten gehore brengen. Onze gidsen kennen de beste plekken en weten precies hoe u zo optimaal mogelijk kunt genieten van het schouwspel en u de vogels niet verstoort tijdens hun indrukwekkende inspanning om een partner te veroveren.
Naast Nachtzwaluwen maken we ook kans op roepende uilen, baltsende Houtsnippen en enkele soorten vleermuizen, kortom: een spannende avondexcursie met niet-alledaagse hoofdrolspelers!

We hopen dat de excursie even succesvol zal verlopen als die van afgelopen jaar: ze zagen steeds meerdere vogels vliegend, in zit en baltsend op een tijdstip dat er nog voldoende licht was om te zorgen voor een adembenemende ervaring!

Kijk voor een verslag van de laatste editie HIER!

Evening walk in search of one of the most mystical and secretive of Dutch breeding birds: European Nightjar. We might also encounter displaying Woodcocks and calling owls.

 

  • Wanneer: Zaterdag 27 juni 2020

  • Aantal personen: Maximaal 8   (2 plekken beschikbaar)

  • Startpunt: Nabij Appelscha, exacte locatie volgt

  • Starttijd: 21.15 uur. Eindtijd rond 23 uur uur

  • Gids: Martijn Bot

  • Inclusief: Wandeling onder leiding van een ervaren gids, koffie/thee en stroopwafel.

  • Prijs: 25 euro per persoon

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page