top of page
Baardman_DSC2273-MB
roodhals20140316org1
Keep - Corstiaan Beeke
Roerdomp
Sneeuwgors
Strandleeuwerik_DSC1295a-2
zeearend
pestvogel201612121

Lauwersmeer compleet: een prachtige najaarsdag in nationaal park Lauwersmeer

Wie in het najaar wel eens in en rondom Lauwersmeer nationaal park heeft gevogeld weet inmiddels dat er maar weinig plaatsen in Nederland zijn waar zo veel te zien is als daar.  De Waddenkust is een van de plaatsen waar je nog kans maakt op zo goed als alle soorten die ons najaar en onze kleur en smaak geven. De combinatie van het meer, alle gebieden daar omheen, de haven van Lauwersoog en de Waddenzee met z’n aangrenzende polders en kwelders staan garant voor een spannende en vaak soortenrijke dag. Zo worden hier jaarlijks soorten als Zwarte- en Witbuikrotgans, Roodhalsgans, Roodhalsfuut, Sneeuwgors, Strandleeuwerik, Velduil, Nonnetje, Frater, Roodkeelduiker, Zeearend, Baardman, Roerdomp, Ruigpootbuizerd, Smelleken en Bokje gezien. Wij zullen uiteraard ons uiterste best doen om u vandaag ook een mooi rijtje soorten maar vooral een heerlijke dag vogels kijken in een van de mooiste gebieden van Nederland voor te schotelen. De gids kent het gebied op zijn duimpje en weet waar de vogels zich in deze tijd van het jaar ophouden.  Hij zal er met die kennis zodoende alles aan doen om het maximale uit deze dag te halen.
U kunt vandaag alle ingrediënten van een traditionele Birding Holland-excursie verwachten: kleinschaligheid (maximaal 8 deelnemers) en dus volop persoonlijke aandacht van de gids, de beste optiek voor algemeen gebruik, koffie/thee en een stroopwafel en een digitale soortenlijst na afloop.
Ondanks dat fotografie niet het hoofddoel zal zijn, is deze excursie ook zeker geschikt voor fotografen.

Summary in english: Day tour in one of the very best reserves as far as autumn birding is concerned. Migration is still in full swing but lots of our Dutch winter specialties will have already returned and can (with a little luck, of course) be found here: Shore Lark, White-tailed Eagle, Red-breasted Goose, Twite, Rough-legged Buzzard and Smew, to name a few. The excursion includes transportation (from Groningen or Zoutkamp) and a dutch specialty: the famous coffee/stroopwafel combination ;-)

 

  • Wanneer: Zaterdag 2 november 2019, 9.00 uur (einde rond 16.30 uur)

  • Startpunt: Zuidhorn of Lauwersmeer

  • Aantal personen: Maximaal 8 (Nog 1 plek beschikbaar)

  • Prijs: 65,00 per persoon    

  • Inclusief: Volledige dag vogels kijken onder leiding van een gids, transport in minibus, gebruik van  de modernste optiek en boeken, koffie/thee en stroopwafel onderweg, digitale soortenlijst na afloop, 21% BTW

  • Verrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

  • Deze excursie is ook als weekend te boeken in combinatie met een avontuurlijke zeevogeltocht en een hotelovernachting!

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page