top of page

Minibusexcursie: Kraanvogels in Drenthe

Het gaat gelukkig langzaam maar zeker de goede kant op met Kraanvogels in Nederland; op steeds meer plaatsen in vooral het oosten van het land keert de soort in kleine aantallen terug als broedvogel. Het is echter in Drenthe, en vooral het Fochteloërveen, waar het allemaal begon en waar nog steeds de grootste aantallen te vinden zijn. Het gaat echter nog steeds maar om een bescheiden aantal vogels (enkele tientallen), die jaarlijks met wisselend succes broeden maar het klaarblijkelijk goed naar de zin hebben in het gebied.
Tijdens deze minibusexcursie gaan we in een klein gezelschap (maximaal 8 personen) op zoek naar deze zeer tot de verbeelding sprekende soort. Uiteraard houden we altijd rekening met het schuwe en verstoringsgevoelige karakter van de soort en blijven we op openbare wegen en paden. Wij kennen de plekken waar de vogels graag foerageren dus we hebben een goede kans ze te vinden, wellicht zelfs baltsend en roepend aangezien het daarvoor de beste tijd van het jaar is. Juist vanwege het feit dat het rustminnende vogels zijn voeren we deze excursie uit op een dag dat het rustig is in het gebied; we hopen dat u zich op een maandag kunt vrij maken!
Mochten we ze gevonden hebben en naar tevredenheid hebben bekeken en er is nog tijd over, dan gaan we op zoek naar enkele van de andere specialiteiten van het prachtige en unieke hoogveengebied. Zo maken we kans op leuke roofvogelsoorten (jaarlijks verblijven hier in deze tijd van het jaar o.a. Zeearend, Havik en Blauwe Kiekendief), spechten (o.a. Zwarte Specht), Raven, Klapekster en diverse zangvogels
.

 

Kijk voor een verslag van de editie van 2019 HIER!

Excursion by minibus to the stronghold of the Dutch Crane population in Fochteloërveen (province of Drenthe)
 

 • Wanneer: Maandag 22 maart 2021 (VOLGEBOEKT) en maandag 29 maart 2021, 9.15 uur (einde om ongeveer 15 uur)
  LET OP: VANWEGE CORONA VERPLAATST NAAR MAANDAG 14 JUNI. SOORTEN KUNNEN UITERAARD NU ANDERS ZIJN DAN IN BOVENSTAANDE BESCHRIJVING, KRAANVOGELS ZIJN ER NOG STEEDS.

 • Aantal personen: Maximaal 8  (Volgeboekt)

 • Gids: Martijn Bot

 • Startpunten: Appelscha (exacte locatie volgt)

 • Inclusief: Excursie per minibus vanuit Appelscha, gebruik van optiek (aangeboden door Foto Sipkes), koffie/thee en een stroopwafel, verslag met foto's na afloop, 21% BTW. Door deelname aan deze excursie steunt u tevens het onmisbare werk van waarneming.nl!

 • Prijs: 55 euro per persoon

 • Praktische informatie: de excursie beval korte wandelingen (1-2 kilometer) over goed begaanbaar terrein. Stevige wandelschoenen zijn aan te raden.
  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page