top of page

MINIBUSEXCURSIE "Winter in de Kop van Noord-Holland en rond de Afsluitdijk"

Er is in de winter een aantal plekken waar je als vogelaar "moet" zijn. De Kop van Noord-Holland en de omgeving op en rond de Afsluitdijk en omgeving is daar zonder enige twijfel een van. De combinatie van IJsselmeer aan de ene kant van de dijk, Waddenzee aan de andere en aan weerszijden polders, havens en zelfs wat moerasgebied en bos maakt dat je veel verschillende habitats kunt bekijken en het dus over het algemeen een zeer soortenrijke en spannende vogeldag wordt!
We zullen vandaag o.a. de polders rondom Den Oever, de omgeving van de Afsluitdijk (en wellicht de dijk zelf) en enkele andere kansrijke gebieden in de Kop van Noord-Holland gaan "bevogelen" op zoek naar allerhande winterspecialiteiten als Zwarte- en Witbuikrotgans, Kuifduiker, Toppers, Patrijs, een uilensoort of wellicht twee en diverse soorten steltlopers en eenden. De regio is in dit seizoen zeer vogelrijk, dus we zullen ons er zeker zeer goed vermaken. Bovendien: als er zich ergens in de buurt een zeldzaamheid ophoudt, dan zullen we zeker een poging doen die te zien te krijgen. Zo zagen we tijdens de editie van 2019 bijvoorbeeld een Siberische Boompieper, in 2020 een heuse Kleine Regenwulp en in 2022 een Provençaalse grasmus! De routes tijdens onze excursies zijn altijd flexibel en nooit in beton gegoten; mochten de soorten en omstandigheden vragen om een andere indeling, dan zullen we daaraan gehoor geven. Alles voor een zo mooi mogelijke lijst waarnemingen aan het eind van de dag!
Ga dus mee op een ontspannen dagje wintervogels kijken in "Hollands Kroon"!

Lees het verslag van de editie van 2019 HIER!

Het verslag van 2022 staat HIER!
 

 • Wanneer:
  - Vrijdag 2 februari 2024, 9.30 uur (einde om ongeveer 16.00 uur)   (Nog 1 plek beschikbaar)
  - Zaterdag 10 februari 2024, 9.30 uur (einde om ongeveer 16.00 uur)  (Nog 1 plek beschikbaar)

 • Aantal personen: Maximaal 8

 • Locatie: Den Oever, exacte locatie volgt

 • Gidsen: Martijn Bot

 • Inclusief: Een volle dag vogels kijken/fotograferen onder leiding van een gids, koffie/thee en koek, gebruik van optiek, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW

 • Leenverrekijkers worden beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES

 • Prijs: 75 euro per persoon

 • Praktische informatie: Kleed u vooral warm en geef wind en water geen kans. Indien u beschikt over een eigen telescoop is het zeer aan te raden die mee te nemen. De gids heeft er een mee voor algemeen gebruik.

Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page