top of page

MINIBUSEXCURSIE: Jaaraftrap 2024!

Welkom in een nieuw jaar! En wat is nu een betere en leukere manier om dit in te luiden en de kater van Oud en Nieuw te verdrijven dan een lekker fanatieke, maar tegelijk ontspannen dag vogels kijken!? Samen met u gaan we op zoek naar zo veel mogelijk mooie soorten en hopelijk enkele leuke zeldzaamheden om zo het vogeljaar en eventueel de nieuwe jaarlijst een kickstart te geven!
We gaan vandaag enkele veelbelovende vogelgebieden bezoeken. We starten in en rond het Fochteloërveen, waarbij we zowel het bos, het veen als de omringende akkers gaan bekijken.
Soorten als Klapekster, Wilde- en Kleine Zwaan, Kraanvogel, Zeearend, Ruigpootbuizerd, Raaf en Zwarte specht behoren hier onder andere tot de mogelijkheden, uiteraard met wat geluk en de juiste omstandigheden.
In de middag verplaatsen we ons naar het Lauwersmeer en omstreken, een alom bekende winterhotspot. De soorten die je hier kunt tegenkomen zijn legio, maar denk bijvoorbeeld aan Velduil, Frater, Sneeuwgors, Roodhalsgans, Zeearend en nog veel meer. En natuurlijk, zoals bij al onze excursies: flexibiliteit hoort erbij, dus mocht er ergens een leuke soort opduiken of mocht het zo zijn dat een andere route een grotere kans geeft op meer en/of mooiere soorten, dan gooien we het programma ter plekke om!
Pin ons dus qua route nergens op vast, wel op het feit dat we u een rijkelijk gevulde vogeldag vol winterspecialiteiten gaan bezorgen! Deelname aan deze excursie betekent letterlijk en figuurlijk een vliegende start van het jaar, dus!

BEKIJK EEN VERSLAG VAN EEN EERDERE EDITIE HIER!
 

 • Data:
  - Zaterdag 6 januari 2024. Start 9.00, einde rond 16.30 uur   (VOLGEBOEKT)
  - Maandag 8 januari 2024. Start 9.00, einde rond 16.30 uur  (Nog 2 plekken beschikbaar). -> LAST MINUTE: 10 euro korting!
  - Woensdag 10 januari 2024. Start 9.00 uur, einde rond 16.30 uur  (Nog 4 plekken beschikbaar) -> LAST MINUTE: 10 euro korting!

 • Aantal personen: Maximaal 8

 • Gids: Martijn Bot

 • Startpunt: Nabij Drachten (exacte locatie volgt)

 • Inclusief: Een dag vogels kijken onder leiding van een gids, vervoer per minibus vanaf het startpunt, koffie/thee en koek, gebruik van optiek (verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES), digitaal verslag met foto's, 21% BTW

 • Prijs: 79 euro per persoon.
  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page