top of page
draaihals20192
draaihals20191
roodhalsfuut201903313
27122011-Polder-Burg-en-Westland-Kraanvo
27032013-Dishoek-Zomertaling-7127
Grauwe-Klauwier_IMG_0943-MB
draaihals201704233
Raaf_DSC0987
Visarend 1 Alex Bos
adder
appelvinklesley
draaihals201404261_1

LET OP: Dit is een verouderde pagina. Via de HOMEPAGE vind je het actuele excursieaanbod.

 Drentse Draaihalzen en andere voorjaarsspecialiteiten

Het gaat de laatste jaren bergopwaarts met de Draaihals in Nederland. Bleef het tot voor kort slechts bij enkele toevallige broedgevallen, de soort lijkt zich nu definitief te vestigen met meerdere broedparen in o.a. Limburg, Gelderland en (vooral) Drenthe.
Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar deze indrukwekkende en fascinerende soort. Uiteraard zijn we ons zeer bewust van het kwetsbare karakter van de soort en de habitat waar de soort broedt, dus we zullen alleen vanaf openbare wegen/paden gaan kijken en locaties die ondanks dat te gevoelig zijn/lijken mijden (we doen uiteraard eerst ons voorwerk ;-)). Op die manier kunnen we u hopelijk deze prachtvogel in z'n natuurlijke habitat laten zien en zullen de vogels niets van onze aanwezigheid merken.
Ondanks dat we natuurlijk ons uiterste best (en indien mogelijk meer!) doen om deze doelsoort voor u in beeld te krijgen, blijven het vogels en kan het gebeuren dat het om welke reden dan ook niet lukt. Gelukkig zijn er in de gebieden waar we gaan kijken nog vele andere prachtige soorten aanwezig en zal uw gids alles uit de kast halen om er alsnog en sowieso een mooie en soortenrijke dag van te maken. Het is daarnaast ook nog eens mei, dé maand van de voorjaarstrek waarin je zo maar tegen een leuke zeldzaamheid aan kunt lopen, dus niets staat een spannende en mooie Drentse vogeldag in de weg!
Er zal tijdens deze excursie vooral gewandeld worden (in rustig tempo en al vogelend), te beginnen vanaf het nader te bepalen startpunt.

Kijk voor een verslag van de editie van 2022 eens HIER!
 

  • Datum: Maandag 6 mei 2024. Start 8.30 uur, eind rond 16.00 uur

  • Aantal personen: Maximaal 8  (VOLGEBOEKT)

  • Gids: Martijn Bot

  • Startpunt: Drenthe (exacte locatie wordt later bekend gemaakt)

  • Inclusief: Een dag vogels kijken op zoek naar (o.a.) Draaihalzen, transport per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek (verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES), digitaal verslag met foto's, 21% BTW

  • Prijs: 75 euro per persoon.
    Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

bottom of page