top of page

Wandelexcursie op de Veluwe: herkenning van vogelzang

Onder leiding van een ervaren gids leert u wandelend de zang van onze voorjaarsvogels kennen en maakt u bovendien kans op specialiteiten als Draaihals en Raaf.

Wandelexcursie op de Veluwe: herkenning van vogelzang
Wandelexcursie op de Veluwe: herkenning van vogelzang

Tijd en locatie

20 apr 2024, 13:00 – 16:15

De Veluwe (exacte locatie volgt), Nederland

Over het evenement

Na diverse vragen om een dergelijke excursie eens in te plannen en na een prachtige editie in 2019 staat 'ie dit jaar wederom op de agenda: een excursie waarbij we ons al wandelend door een van de mooiste gebieden van Nederland (Veluwe, exacte locatie volgt) gaan richten op de herkenning van de zang (en soms ook roep of roffel) van de verschillende vogels die we tegen komen. Herkenning van geluiden is essentieel als je stappen wilt maken in het "vogelen" want hoewel we het eigenlijk altijd over "vogels kijken" hebben doen de meeste ervaren vogelaars meer met hun oren dan met hun ogen. Dat geldt uiteraard vooral wanneer je je in een bos bevindt, waarbij het horen van soorten vaak veel makkelijker is dan het zien. We maken een wandeling (ongeveer 7 kilometer) in zeer rustig tempo en over goed begaanbare paden in een tijd dat er al flink wat bos- en heidesoorten terug zijn en de longen uit het lijf zingen. Alle mogelijkheid, dus, om veel te leren en uiteraard gaan we ook proberen veel van de soorten ook in de kijker te krijgen. Met wat geluk pakken we hier ook een aardig rijtje leuke vogels mee, want de excursie vindt plaats op de piek van de voorjaarstrek en de lijst aan lokale broedvogels is ook behoorlijk indrukwekkend (De Draaihals broedt hier bijvoorbeeld!). Kortom, we gaan voor een ideale combinatie van leuk, leerzaam, ontspannen en actief; precies zoals vogelen zou moeten zijn!|  Kijk voor een verslag van een eerdere editie eens HIER!

 • Aantal personen: Maximaal 8 per gids
 • Locatie: Veluwe, exacte locatie volgt
 • Gids: Martijn Bot, Marnix Jonker
 • Inclusief: Een dagdeel wandelen onder leiding van een gids, gebruik van optiek, een digitale verslag met foto's na afloop, 21% BTW
 • Prijs: 39 euro per persoon
 • Praktische informatie: We lopen ongeveer 8 kilometer in rustig tempo op goed begaanbare paden. Er zijn leenverrekijkers beschikbaar.  Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

 • De Veluwe

  € 39,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page