top of page

Spechten en voorjaarszang op landgoed Twickel

Wandelexcursie over het veelzijdige en prachtige Twentse kasteellandgoed Twickel

Spechten en voorjaarszang op landgoed Twickel
Spechten en voorjaarszang op landgoed Twickel

Tijd en locatie

1 andere datums

07 mrt 2025, 09:30 – 15:00

Delden, Langestraat 2, 7491 AE Delden, Nederland

Over het evenement

Tussen de eeuwenoude eiken, beuken en akkers gaan we tijdens deze wandelexcursie in rustig tempo op zoek naar spechten. Het landgoed waar we lopen is bijna zeven eeuwen oud en alleen daarom al een bezienswaardigheid op zich. We bezoeken het mooiste stuk van het 4300 hectare grote landgoed. Tijdens onze wandeling door het kleinschalig coulisselandschap lopen we langs het prachtige kasteel en enkele historische boerderijen om vervolgens het bos in te duiken. Landgoed Twickel is één van de beste gebieden in Nederland voor middelste bonte specht en is deels verantwoordelijk voor de fikse westwaartse opmars van de soort in de laatste jaren. Daarnaast zijn ook de andere spechtensoorten rijkelijk vertegenwoordigd! Op het landgoed zijn tevens soorten als Goudvink, Vuurgoudhaan, Grote gele kwikstaart, IJsvogel en Appelvink te vinden en uiteraard gaan we ons uiterste best doen om deze (en hopelijk nog vele andere) soorten te vinden, te bekijken en waar mogelijk te fotograferen.

Oftewel: ga mee op deze prachtige wandelexcursie in deze bijzonder mooie hoek van Nederland in de beste tijd van het jaar voor spechten en residente bossoorten!

Lees het verslag van de afgelopen edities HIER!

  • Aantal personen: Maximaal 10
  • Gids: Martijn Bot
  • Inclusief: Dag wandelen (rustig tempo, ongeveer 10-12 kilometer in totaal) op landgoed Twickel bij Delden, koffie/thee met stroopwafel, digitaal verslag met foto's, 21% BTW
  • Kosten: 59 euro.

Tickets

  • Wandelexcursie Twickel

    Op zoek naar spechten!

    € 59,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page