top of page

Minibusexcursie: Kom mee naar buiten allemaal - op zoek naar Wielewalen!

Zoals we allemaal weten gaat het niet bijster goed met de Wielewaal in Nederland. Voeg daarbij dat de soort de kunst van het verstoppen in de kruinen van populieren ook nog eens...

Minibusexcursie: Kom mee naar buiten allemaal - op zoek naar Wielewalen!
Minibusexcursie: Kom mee naar buiten allemaal - op zoek naar Wielewalen!

Tijd en locatie

13 mei 2024, 09:00 – 16:00

Lauwersmeer (Exacte locatie volgt), Lauwersmeer, 9976 VT Nederland

Over het evenement

Zoals we allemaal weten gaat het niet bijster goed met de Wielewaal in Nederland. Voeg daarbij dat de soort de kunst van het verstoppen in de kruinen van populieren ook nog eens tot een kunst heeft verheven en u zult begrijpen dat het niet makkelijk is om er één in beeld te krijgen. Tijdens deze excursie gaan we dat echter wel proberen voor elkaar te krijgen en wel in het gebied waar nog relatief veel paartjes voorkomen: Nationaal park Lauwersmeer. Er zijn op verschillende locaties in en rond het gebied percelen met populieren te vinden waar jaarlijks Wielewalen tot broeden komen. Na wat voorwerk zullen we dan ook precies weten waar de kans op het vinden van Wielewalen het grootst is en we nemen u per comfortabele minibus mee langs al deze plekken met als hoofddoel het horen, zien en als het allemaal helemaal mee zit fotograferen van Wielewalen. Dit zal ondanks goede voorbereiding een dag worden waarbij we wat geduld en een portie geluk nodig hebben, maar we hebben zeer goede hoop dat we u enkele van deze prachtige en zeer tot de verbeelding sprekende vogels kunnen laten zien. Daarnaast zal een dag in één van de beste vogelgebieden van Nederland ongetwijfeld ook de nodige andere leuke soorten opleveren. We gaan in het gebruikelijk kleine gezelschap op pad en hebben er voor gekozen om een dag buiten het weekend te verkiezen. Deze dagen zijn aanzienlijk rustiger en dat vergroot onze kansen aanzienlijk. Day tour by minibus in search of one of our rare but very sought-after and enigmatic breeding birds: Golden Orioles!

Het verslag van 2023 is HIER TE LEZEN!

 • Wanneer: - Woensdag 8 mei 2024, 9.00 uur (einde om ongeveer 16.00 uur)  (VOLGEBOEKT) - Maandag 13 mei 2024, 9.00 uur (einde om ongeveer 16.00 uur). (Nog 4 plekken beschikbaar)
 • Aantal personen: Maximaal 8
 • Startpunten: Omgeving lauwersmeer (exacte locatie volgt)
 • Gids: Martijn Bot
 • Inclusief: Dag op zoek naar Wielewalen per minibus, koffie/thee en stroopwafel, gebruik van telescoop en leenverrekijkers, een digitaal verslag met foto's na afloop, 21% BTW
 • Er zijn verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES
 • Prijs: 75 euro per persoon
 • Praktische informatie:  Er zitten kleine wandelingen in het programma (maar steeds korte afstanden, hooguit 1-2 kilometer in rustig tempo) Alle excursies zijn weg te geven als een origineel cadeau. Wij maken er dan een persoonlijke cadeaubon van!

Tickets

 • Dagexcursie Lauwersmeer

  koffie en thee zijn erbij inbegrepen

  € 75,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page