top of page

Minibus: voorjaarszang en spechten in Friesland

Verschillende korte wandelingen in de mooiste bossen en landgoederen van Friesland op zoek naar het voorjaar!

Minibus: voorjaarszang en spechten in Friesland
Minibus: voorjaarszang en spechten in Friesland

Tijd en locatie

Laatst beschikbare datum

15 mrt 2025, 09:30 – 16:00

Heerenveen, 8448 Heerenveen, Nederland

Over het evenement

Maart is dé maand waarop de Nederlandse spechten en standvogels in de bossen volop gaan zingen in voorbereiding op het komend broedseizoen. Nu moet je er dan ook bij zijn om ze te zien en te horen en dat is precies wat we vandaag gaan doen!

Deze excursie bestaat uit wandelingen in gebieden die niet alleen prachtig, maar ook zeer vogelrijk en dicht bij elkaar gelegen zijn: de oude, gemengde bossen rondom de slotplaats van Bakkeveen, de bossen en heide van Allardsoog, landgoed Oranjewoud en het Ketliker Schar. In deze gebieden is het voorjaar in deze tijd reeds volop begonnen en kunnen we dus prima oefenen op de herkenning van zang en roep van verschillende voorjaarsvogels en maken we kans op alle vijf de spechtensoorten die er in deze tijd van het jaar in ons land te vinden zijn. Wandel dus mee (ongeveer drie keer 2-3 kilometer) en geniet van de vroeg intredende lente en het concert van vogelzang, roep en roffels! We gaan dus voor zo veel mogelijk leuke soorten maar gaan ook aandacht besteden aan de herkenning van de verschillende geluiden. Leerzaam en leuk voor vogelaars en met wat geluk ook voor fotografen!

Lees het verslag van de eerste, succesvolle editie HIER!

  • Aantal personen: Maximaal 8 
  • Gids: Martijn Bot
  • Inclusief: Wandelexcursie onder leiding van een gids, vervoer per minibus, koffie/thee en een stroopwafel, gebruik van optiek (verrekijkers beschikbaar gesteld door FOTO SIPKES), verslag met foto's na afloop, 21% BTW
  • Prijs: 75 euro per persoon

Tickets

  • Voorjaarszang en spechten

    Minibusexcursie in Friesland

    € 75,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page