top of page

Laagdrempelige instapexcursies in Oostvaardersplassen

Halve dag wandelen en vogels kijken onder leiding van een ervaren gids.

Laagdrempelige instapexcursies in Oostvaardersplassen
Laagdrempelige instapexcursies in Oostvaardersplassen

Tijd en locatie

24 andere datums

29 jun 2024, 13:00 – 16:15

Lelystad, Parkeerplaats, Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad, Nederland

Over het evenement

De Oostvaardersplassen, de plek waar vandaan vroeger de VOC-schepen naar "De oost" vertrokken, vormen tegenwoordig het grootste moerasgebied van Nederland en zijn onderdeel van het nieuwste nationaal park van ons land, Nieuw Land N.P.. Het reservaat heeft zich ontwikkeld tot één van de topgebieden voor natuurliefhebbers in het algemeen en vogelaars in het bijzonder. Het centrale gedeelte is niet toegankelijk, maar de omringende gebieden zijn dusdanig gevarieerd en spectaculair dat u zich er geen moment zult vervelen. Naast de enorme verscheidenheid aan vogels zullen onze gidsen ook zeker niet voorbij gaan aan de zoogdieren, die zich hier vaak ook buitengewoon goed laten zien. Edelherten en Konikpaarden zijn nauwelijks te missen en regelmatig worden er Vossen waargenomen. Uw gids heeft altijd een telescoop bij zich waardoor u dit geweldige schouwspel van nog dichterbij kunt beleven. Vanuit verschillende observatie- en uitzichtpunten zult u zich verbazen over de grote rijkdom van het gebied en onze ervaren gidsen zullen u er uitgebreid en gepassioneerd over vertellen.

Er zitten enkele lichte wandelingen in het programma. Er kan tussen de bezoeklocaties een kleine verplaatsing met eigen auto ingepland zitten.

Er is overigens geen goede of slechte tijd van het jaar om deze excursie te boeken. Het mooie van de Nederlandse natuur is dat elk seizoen z'n eigen specifieke soorten oplevert en u het gebied dus jaarrond kunt bezoeken.

De mail met algemene informatie volgt ongeveer een week voor aanvang.

Deelnemers: 10-12

Prijs: 35 euro per persoon wanneer u geen cadeaubon heeft

  • U kunt de digitale voucher, of een duidelijke foto daarvan, ook opsturen naar info@birdingholland.com. U hoeft dan op de excursiedag niets meer in te leveren/mee te nemen/uit te printen. LET OP: de voucher moet op de excursiedag nog geldig zijn.
  • Een excursie annuleren vanwege weersverwachtingen en/of binnen tien dagen voor aanvang van de excursie is niet mogelijk. In dat geval verzilveren we de bon op de datum van uw oorspronkelijke boeking.
  • Een cadeaubon voor de Oostvaardersplassen is ook te gebruiken voor DE BIESBOSCH

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page