Laagdrempelige instapexcursies in Biesbosch N.P.

Het nationaal park De Biesbosch, gelegen op de grens van Zuid-Holland en  Noord-Brabant, is één van de grootste moerasgebieden van ons land met grote aantallen vogels, planten als Spindotterbloemen en natuurlijk de Bever.

De afgelopen jaren is het gebied enorm in omvang gegroeid door natuurontwikkeling en projecten om de rivier meer ruimte te geven. Deze nieuwe gebieden hebben een enorme aantrekkingskracht op vogels. Vele eenden en steltlopers bezoeken het gebied tijdens de trek. En bijzonder is dat tegenwoordig zowel de zeearend als de visarend met enkele paren tot broeden komen in het gebied. Het gebied trekt dan ook vele vogelaars uit binnen- en buitenland aan.

 

Tijdens de excursies bezoeken we het gebied De Noordwaard in de Brabantse Biesbosch. Ook hier zijn vele soorten vogels te zien. Afhankelijk van het seizoen kun je de Zeearend, Visarend, Bruine Kiekendief, IJsvogel, Blauwborst, Cetti’s zanger, Lepelaar, Kluut, Zomertaling Zwartkopmeeuw, Pijlstaart, Brilduiker, Matkop en vele soorten steltlopers zien.

 

De excursie bestaat uit een wandeling in een laag tempo van 2,5 uur. Daarnaast bezoeken we één of meer uitkijkpunten op plekken met grote aantallen watervogels. Om extra goed zicht te krijgen, is het raadzaam een verrekijker mee te nemen. En vergeet bij wisselvallig weer je regenkleding en laarzen niet! Kortom: een unieke gelegenheid om onder deskundige leiding vogels te kijken in dit prachtige natuurgebied!

Summary in English: Biesbosch national park is rapidly becoming one of the main birding areas in The Netherlands because it has expanded rapidly throughout the last years. This has resulted in recent settlement of Osprey and White-tailed Eagle as breeding birds, but there's of course a lot more to be seen here, no matter when your visit is planned!

 

 • Aantal personen: minimaal 4, maximaal 10

 • Startpunten: Nationaal park de Biesbosch, Noordwaard (Werkendam)

 • Prijs: 29 euro per persoon of een cadeaubon (Belevenissen, Doenkado, Gift for you/Wonderbox etc.)

 • Praktische informatie: Er zitten lichte wandelingen in het programma. Er zit tussen de bezoeklocaties een kleine verplaatsing met eigen auto ingepland. CORONA-AANVULLING: Wij zullen er alles aan doen om de excursie veilig en hygiënisch te laten verlopen. Helaas zijn daardoor de koffie/thee/stroopwafels tijdelijk komen te vervallen. Alle deelnemers dienen zich aan te passen aan de geldende RIVM-gedragsrichtlijnen. Deelname geschiedt op eigen risico en eigen verantwoordelijkheid.

Data en tijdstippen halve dagexcursies Biesbosch:

 • Zaterdag 31 oktober 2020, 9.00 - 12.15 uur - VOLGEBOEKT - Gids: Josien Schenkels -  Afgelast

 • Zaterdag 31 oktober 2020, 13.00 - 16.15 uur - VOLGEBOEKT - Gids: Josien Schenkels - Afgelast

 • Zaterdag 21 november 2020, 9.00 - 12.15 uur - VOLGEBOEKT - Gids: Josien Schenkels

 • Zaterdag 21 november 2020, 13.00 - 16.15 uur - 2 plekken beschikbaar - Gids: Josien Schenkels
   

 • EEN BON VOOR DE BIESBOSCH IS OOK TE GEBRUIKEN IN DE OOSTVAARDERSPLASSEN!
  INDIEN U BESCHIKT OVER CADEAUBONNEN GRAAG DE VOUCHERCODES EN VERVALDATA MELDEN BIJ BOEKING.

Info en boeken

Birdingholland.nl

Leverkruid 12, Zuidhorn

info@birdingholland.com
Tel: 06 20423772

 • Facebook Social Icon
 • Black Instagram Icon