Laagdrempelige instapexcursies in Biesbosch N.P.

Het nationaal park De Biesbosch, gelegen op de grens van Zuid-Holland en  Noord-Brabant, is één van de grootste moerasgebieden van ons land met grote aantallen vogels, planten als Spindotterbloemen en natuurlijk de Bever.

De afgelopen jaren is het gebied enorm in omvang gegroeid door natuurontwikkeling en projecten om de rivier meer ruimte te geven. Deze nieuwe gebieden hebben een enorme aantrekkingskracht op vogels. Vele eenden en steltlopers bezoeken het gebied tijdens de trek. En bijzonder is dat tegenwoordig zowel de zeearend als de visarend met enkele paren tot broeden komen in het gebied. Het gebied trekt dan ook vele vogelaars uit binnen- en buitenland aan.

 

Tijdens de excursies bezoeken we het gebied De Noordwaard in de Brabantse Biesbosch. Ook hier zijn vele soorten vogels te zien. Afhankelijk van het seizoen kun je de Zeearend, Visarend, Bruine Kiekendief, IJsvogel, Blauwborst, Cetti’s zanger, Lepelaar, Kluut, Zomertaling Zwartkopmeeuw, Pijlstaart, Brilduiker, Matkop en vele soorten steltlopers zien.

 

De excursie bestaat uit een wandeling in een laag tempo van 2,5 uur. Daarnaast bezoeken we één of meer uitkijkpunten op plekken met grote aantallen watervogels. Om extra goed zicht te krijgen, is het raadzaam een verrekijker mee te nemen. En vergeet bij wisselvallig weer je regenkleding en laarzen niet! Kortom: een unieke gelegenheid om onder deskundige leiding vogels te kijken in dit prachtige natuurgebied!
 

 • Aantal personen: 10-12

 • Startpunt: Nationaal park de Biesbosch, Noordwaard, De Hilweg 2, Werkendam

 • Prijs: 35 euro per persoon of een cadeaubon van Belevenissen/Nature's Gift/Doenkado /Gift for you.

 • Praktische informatie: Er zitten lichte wandelingen in het programma. Er zit tussen de bezoeklocaties een kleine verplaatsing met eigen auto ingepland.
   

Lees onderstaande informatie a.u.b. goed door voor u tot reserveren overgaat!

 • Mocht uw bon dreigen te vervallen, neem dan contact op met uw bonaanbieder. Wij kunnen als uitvoerder niets doen aan de door hen vastgestelde vervaldata en ontvangen geen vergoeding voor een verlopen bon. Deze kunnen we dan ook niet meer aannemen.Voor Belevenissen.nl, gebruik binnen twee maanden voor de vervaldatum de volgende link: www.belevenissen.nl/inwisselen
   

 • LET OP: Boekingen zonder vermelding van onderstaande gegevens worden NIET in behandeling genomen:
  - Gebied, datum en dagdeel (ochtend/middag) van uw keuze
  - Naam bonaanbieder (Belevenissen, Gift for you, Doenkado)
  - Vouchercode + eventueel pin/security code
  - Vervaldatum

 • U kunt ook de digitale cadeaubon of een foto daarvan opsturen naar info@birdingholland.com; u hoeft dan op de excursiedag niets meer mee te nemen.

 • Een excursie annuleren vanwege weersverwachtingen en/of binnen een week voor aanvang van de excursie is niet mogelijk. In dat geval verzilveren we de bon op de datum van uw oorspronkelijke boeking.
   

Excursiedata en actuele beschikbaarheid:

 • Zaterdag 17 december 2022, 9.00 - 12.15 uur - VOLGEBOEKT - Gids: Josien Schenkels

 • Zaterdag 17 december 2022, 13.00 - 16.15 uur - 6 plekken beschikbaar - Gids: Josien Schenkels

 • Zaterdag 21 januari 2023, 9.00 - 12.15 uur - 10 plekken beschikbaar - Gids: Josien Schenkels

 • Zaterdag 21 januari 2023, 13.00 - 16.15 uur - 10 plekken beschikbaar - Gids: Josien Schenkels

 • Zaterdag 4 februari 2023, 9.00 - 12.15 uur - 10 plekken beschikbaar - Gids: Olaf Klaassen

 • Zaterdag 4 februari 2023, 13.00 - 16.15 uur - 10 plekken beschikbaar - Gids: Olaf Klaassen

  -> Data voor de tweede helft van de winter en het voorjaar volgen in december