top of page

Laagdrempelige instapexcursies in Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen, de plek waar vandaan vroeger de VOC-schepen naar "De oost" vertrokken, vormen tegenwoordig het grootste moerasgebied van Nederland en zijn onderdeel van het...

Laagdrempelige instapexcursies in Oostvaardersplassen
Laagdrempelige instapexcursies in Oostvaardersplassen

Tijd en locatie

36 andere datums

31 mei 2024, 13:00 – 16:15

Lelystad, Parkeerplaats, Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad, Nederland

Over het evenement

De Oostvaardersplassen, de plek waar vandaan vroeger de VOC-schepen naar "De oost" vertrokken, vormen tegenwoordig het grootste moerasgebied van Nederland en zijn onderdeel van het nieuwste nationaal park van ons land, Nieuw Land N.P.. Het reservaat heeft zich ontwikkeld tot één van de topgebieden voor natuurliefhebbers in het algemeen en vogelaars in het bijzonder. Het centrale gedeelte is niet toegankelijk, maar de omringende gebieden zijn dusdanig gevarieerd en spectaculair dat u zich er geen moment zult vervelen. Afhankelijk van het seizoen zijn soorten als Baardman, Blauwborst, Lepelaar, Zeearend (jaarrond), Casarca, Appelvink, IJsvogel en Kemphaan een greep uit de te verwachten soorten. Naast de enorme verscheidenheid aan vogels zullen onze gidsen ook zeker niet voorbij gaan aan de zoogdieren, die zich hier vaak ook buitengewoon goed laten zien. Edelherten en Konikpaarden zijn nauwelijks te missen en regelmatig worden er Vossen waargenomen. Uw gids heeft altijd een telescoop bij zich waardoor u dit geweldige schouwspel van nog dichterbij kunt beleven. Vanuit verschillende observatie- en uitzichtpunten zult u zich verbazen over de grote rijkdom van het gebied en onze ervaren gidsen zullen u er uitgebreid en gepassioneerd over vertellen.

Er zitten enkele lichte wandelingen in het programma. Er kan tussen de bezoeklocaties een kleine verplaatsing met eigen auto ingepland zitten.

Er is overigens geen goede of slechte tijd van het jaar om deze excursie te boeken. Het mooie van de Nederlandse natuur is dat elk seizoen z'n eigen specifieke soorten oplevert en u het gebied dus jaarrond kunt bezoeken. Startpunt: - Lelystad, Kitsweg 1 (bij het hek/de ingang/nabij de parkeerplaats van het informatiecentrum van Staatsbosbeheer) De mail met algemene informatie volgt ongeveer een week voor aanvang. Dan hoort u ook op welk startpunt u wordt verwacht. De meeste excursies zullen overigens starten aan de Lelystadzijde; daar kunt u in eerste instantie dan ook vanuit gaan. Deelnemers: 10-12 Prijs: 35 euro per persoon wanneer u geen cadeaubon heeft (GRAAG BIJ OPGAVE AANGEVEN DAT U RECHTSTREEKS BIJ ONS BOEKT EN BETAALT) of een cadeaubon van Belevenissen/Doenkado /Gift for you (LEVER ALLE GEGEVENS AAN, ZIE HIERONDER). Extra personen zonder cadeaubon kunnen bij boeking worden aangemeld en betalen het excursiebedrag contant aan de gids.

Lees onderstaande informatie a.u.b. goed door voor u tot reserveren overgaat!

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page