top of page

Laagdrempelige instapexcursies in Biesbosch

Het nationaal park De Biesbosch, gelegen op de grens van Zuid-Holland en Noord-Brabant, is één van de grootste moerasgebieden van ons land met grote aantallen...

Laagdrempelige instapexcursies in Biesbosch
Laagdrempelige instapexcursies in Biesbosch

Tijd en locatie

9 andere datums

25 mei 2024, 13:00 – 16:15

Werkendam, De Hilweg 2, 4251 MT Werkendam, Nederland

Over het evenement

Het nationaal park De Biesbosch, gelegen op de grens van Zuid-Holland en  Noord-Brabant, is één van de grootste moerasgebieden van ons land met grote aantallen vogels, planten als Spindotterbloemen en natuurlijk de Bever.

De afgelopen jaren is het gebied enorm in omvang gegroeid door natuurontwikkeling en projecten om de rivier meer ruimte te geven. Deze nieuwe gebieden hebben een enorme aantrekkingskracht op vogels. Vele eenden en steltlopers bezoeken het gebied tijdens de trek. En bijzonder is dat tegenwoordig zowel de zeearend als de visarend met enkele paren tot broeden komen in het gebied. Het gebied trekt dan ook vele vogelaars uit binnen- en buitenland aan.

Tijdens de excursies bezoeken we het gebied De Noordwaard in de Brabantse Biesbosch. Ook hier zijn vele soorten vogels te zien. Afhankelijk van het seizoen kun je de Zeearend, Visarend, Bruine Kiekendief, IJsvogel, Blauwborst, Cetti’s zanger, Lepelaar, Kluut, Zomertaling Zwartkopmeeuw, Pijlstaart, Brilduiker, Matkop en vele soorten steltlopers zien.

De excursie bestaat uit een wandeling in een laag tempo van 2,5 uur. Daarnaast bezoeken we één of meer uitkijkpunten op plekken met grote aantallen watervogels. Om extra goed zicht te krijgen, is het raadzaam een verrekijker mee te nemen. En vergeet bij wisselvallig weer je regenkleding en laarzen niet! Kortom: een unieke gelegenheid om onder deskundige leiding vogels te kijken in dit prachtige natuurgebied!

  • Aantal personen: 10-12
  • Startpunt: Nationaal park de Biesbosch, Noordwaard, De Hilweg 2, Werkendam
  • Prijs: 35 euro per persoon wanneer u geen cadeaubon heeft (GRAAG BIJ OPGAVE AANGEVEN DAT U RECHTSTREEKS BIJ ONS BOEKT EN BETAALT) of een cadeaubon van Belevenissen/Doenkado /Gift for you (LEVER ALLE GEGEVENS AAN, ZIE HIERONDER). Extra personen zonder cadeaubon kunnen bij boeking worden aangemeld en betalen het excursiebedrag contant aan de gids.

Lees onderstaande informatie a.u.b. goed door voor u tot reserveren overgaat!

Deel dit evenement

Yannick Wouters Jan-van-Gent (55)_edited.png
Ik heb echt genoten, ook van het fijne gezelschap! Het was weer heerlijk vogelen in het hoge Noorden!

Ger - Roermond

bottom of page